Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Web 3 ve metaverse’ün potansiyeli büyük

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, verdiği bir röportajda, Fransa’nın kültür kurumlarının bir NFT politikası geliştirmesi ve Web3 inovasyonunu desteklemesi gerektiğini söyledi. Ayrıca metaverse ve Web3’ün kültürel ve yaratıcı içeriklerin tanıtılmasında önemli bir rol oynayabileceğini ekledi.

“Web3, potansiyelli olmasının yanında bir gereklilik”

Yerel medya kuruluşu Big Whale ile yaptığı röportajda Macron, metaverse’ün kültürel politikalar geliştirmede kullanılabileceğini belirtti. Yaşanan dijital gelişmeleri devrim olarak nitelendirdi ve bu devrimin potansiyel faydalarına değindi.

Fransa Cumhurbaşkanı konu hakkında, “Metaverse; müzik, konser, sanat sergileri gibi etkinliklerdeki uygulamaları sayesinde kültür ve eğlence alanlarında büyük bir potansiyele sahip. Kültürel politikalarımızı bu devrimi göz önünde bulundurmadan oluşturamayız.” dedi.

Macron ayrıca Fransa’nın dil, anıtlar, şehirler gibi kültürel zenginliklerinin, metaverse’te yaşam tarzı oluşturmak için eşsiz bir fırsat oluşturduğunu ekledi. Bu kültürel birikimin sanal evrenlere aktarılmasını, Fransa’nın “dijital tarihinin yazılması” olarak değerlendirdi. Bunun yanında, Fransa’nın öncü kültür organizasyonlarının NFT politikaları oluşturması, oyuncuların desteklenmesi ve korunması açısından gerekli olduğuna değindi.

Macron, sözlerinin devamında Web3’ün kaçırılmaması gereken bir potansiyele sahip olmasının yanında, bir gereklilik de olduğunu söyledi.

Tartışma yaratan MiCA düzenlemesine de değindi

Macron, daha sonra kaldırılan PoW yasağı önerisiyle gündeme gelen ve çok tartışılan Avrupa Birliği’nin Dijital Varlıklarda Piyasalar (MiCA) düzenlemesi hakkında da konuştu. Macron, düzenlemeleri desteklediğini ve kuralların istikrarı sağlamak adına önemli olduğunu kaydetti. Bunun Avrupa’da bütüncül bir pazar yaratmak için gereken temeli oluşturacağını kaydetti. Fransız lider, yapılan bu düzenlemenin ulusların ilerleyişine bir zararı olmayacağına olan inancını tekrarladı. Macron, iki Fransız kripto para şirketi Ledger ve Sorare’nin başarısını da övdü.

Son olarak Macron, Avrupa’yı dijital devrimin lideri olarak görmek istediğini söyledi. Avrupanın bu konuda ABD ve Çin’den bağımsız hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.