Finlandiya’dan Ukrayna’ya 77 milyon dolarlık Bitcoin

Kuzey Avrupa ülkesi Finlandiya, suç organizasyonlarından elde ettiği Bitcoin’leri, Rusya’yla savaş hainde olan Ukrayna’ya bağışlama kararı aldı. Özellikle savaşın başında tüm dünyadan kripto para desteği kabul etmeye başlayan Ukrayna’ya Finlandiya tarafından bağışlanacak Bitcoin değerinin 77 milyon dolardan fazla olduğu belirtiliyor.

bitcoin haberleri

İsveç ile birlikte ilerleyen dönemde Nato’ya başvuracağı iddia edilen Finlandiya, suç organizasyonlarından ele geçirdiği Bitcoin‘leri Ukrayna’ya bağışlama kararı aldı. Fin basınında yer alan haberlere göre; hükumet ne kadarlık bağış yapacağını henüz kararlaştırmadı ancak bu rakamın yaklaşık 77 milyon dolar (73 milyon euro) olduğu belirtiliyor.

Fin hükumetinin bağış kararını Mart ayında aldığı belirtilirken, bu konuda yaklaşık 1,5 aydır çeşitli araştırmaların da yapıldığı bildirildi. Kuzey ülkesi ayrıca gümrüklerde ele geçirilen 1981 BTC’yi de yine Ukrayna’ya bağışlayacak.

AB yasaklamayı tartışırken, bağışlara sessiz kaldı

Bilindiği üzere Bitcoin’in İş Kanıtı sistemine dayanan madencilik düzeninin, fosil yakıtlar ile elde edilen elektrik harcanması dolayısıyla çevreye zarar verdiği iddia ediliyor ve Avrupa Birliği bu tür sistemlerle çalışan kripto paraları bir süredir yasaklamayı tartışıyor.

Ancak Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte Ukrayna’ya birçok kripto para bağışının yapılması ve en çok bağışın da Bitcoin ile gelmesi, AB otoritelerinin bu konuda sessiz kalmalarına yol açıyor.

Öte yandan çoğunluğunun Kuzey Amerika bölgesinde olduğu Bitcoin madencilik şirketlerinin birçoğu da artık yenilenebilir enerjiyle madencilik yapmaya başladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.