Ethereum, bu veriye göre dibi görmüş olabilir

Kripto varlık veri sağlayıcısı IntoTheBlock’ın verdiği son rakamlara göre ikinci en büyük kripto para Ethereum, kârlılık oranında dibe vurmuş olabilir. Şirketin verdiği bilgiye göre bu rakam şu anda %70’in de altına inmiş durumda… Bitcoin’de ise bu rakam %58 civarında…

2021’de %90’a ulaşan Ethereum‘daki kârlılık oranı, %70’in altına indi. Aynı yıl Bitcoin‘de de bu oran yine %90 seviyesindeydi. Uzmanlar kârlılık oranlarının genelde %90, %70 ve %50 civarında konsolide olduğunu, bu seviyelerin altına düşüş yaşandığı zaman ise düzensiz hareketlerin gelmeye başladığını belirtiyorlar.

“Bitcoin’de %58, Ethereum’da %69”

Veri sağlayıcısı IntoTheBlock’ın resmi hesabından attığı tweet’te konuyla ilgili olarak, hem Bitcoin hem Ethereum’da yatırımcıların çoğunun hala satış yapmamasının önemine değinildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“Son fiyat düşüşlerine rağmen, piyasa değeri açısından en büyük iki kripto para çok güçlü dip savunması gösteriyor. Bunun sebebi ise yatırımcılarının büyük çoğunluğunun hala kârda olması… Şu anki fiyatta Bitcoin tutanların %58.44’ü, Ethereum yatırımcılarının ise %69.25’i kârdalar…”

Ethereum’un %70 kârlılığı, genellikle yatırımcılar için psikolojik destek olarak kabul edilen 3 bin dolarlık yerel destekle de bağlantılı ve son fiyat düşüşleriyle beraber en büyük ikinci kripto para bu seviyenin de altına düştü.

Shiba Inu’da %50’nin altına indi

Ethereum’daki uzun süreli düşüşe rağmen varlığın kârlılığının yüksek olması, onun yeni yatırımcıyı da çekmesine izin veriyor ancak Shiba Inu gibi daha küçük çağlı kripto paralarda bu durumun yaşandığını göremiyoruz. SHIB’de kârlılık oranı yüzde 50’nin de altına inmiş durumda…

Ethereum’un kârlılık oranındaki değişimi, günlük işlem grafiğiyle de kıyasladığımızda, ETH yatırımcılarının çoğunluğunun büyük ihtimalle pozisyonlarını 2500 ilâ 3 bin dolar arasında açtığını görüyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.