Bitcoin’e desteği bırakan Roger Ver: Dogecoin Bitcoin’den daha iyi

Erken dönem Bitcoin yatırımcılarından olan ve daha sonra Ethereum, XRP ve Monero gibi kripto paralara da ciddi yatırımlar yapan Roger Ver, uzun zaman sonra ilk kez konuştu ve Dogecoin’in Bitcoin’e göre önemli derecede “daha iyi” olduğunu belirtti. Fenomen kripto paranın daha ucuz ve hızlı olduğunu belirten “Bitcoin İsa’sı” lakaplı yatırımcı, Bitcoin’in yerine geçebilecek 3 kripto para sayması durumunda da bunların Bitcoin Cash, Litecoin ve Dogecoin olacağını söyledi.

2017 yılında blok boyutları tartışmasından ötürü Bitcoin Cash’in yaratılmasını sağlayan ve, o dönemden bu yana Bitcoin’e verdiği desteği bırakan Roger Ver, ABD medyasından Bloomberg’e açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde, bir senelik aranın ardından ilk kez tweet atan Ver, elinde hala Bitcoin olduğunu belirtti ancak daha önce de birçok kez olduğu gibi en büyük kripto paranın ilk yaratıldığı dönemlerdeki amacından saptığını iddia etti.

“Dogecoin daha hızlı ve daha ucuz”

Elon Musk’ın “Halkın parası” olarak nitelendirdiği Dogecoin’in Bitcoin’e oranla çok daha iyi bir kripto para olduğunu belirten Ver, fenomen kripto parayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Dogecoin, Bitcoin’e göre çok daha iyi. Daha hızlı, daha güvenilir ve daha ucuz. Eğer Bitcoin’e rakip olacak 3 kripto para seçseydim, bunlar Dogecoin, Litecoin ve Bitcoin Cash olurdu”

PassportsForCrypto.com adlı sitenin sahibi de olan Ver, bu site üzerinden kendisinin de vatandaşı olduğu Saint Kitts ve Nevis adasının pasaportunun alınmasını sağlıyor. Pasaport alımı için Bitcoin Cash ödemesi de kabul ediliyor.

“Hala bir kripto para balinasıyım”

Kendisinin hiçbir zaman Bitcoin ya da Bitcoin Cash maksimalisti olmadığını belirten Ver, birçok kripto para yatırımı olduğunu söyledi:

“Hala ve kesinlikle bir kripto para balinsaıyım diyebilirim. Her zaman kripto para yatırım sepetim olmuştur. Hiçbir zaman Bitcoin ya da Bitcoin Cash maksimalisti olmadım.”

“Elon Musk’ın Twitter’ı alması mutlu etti”

Geçen haftanın en çok konuşulan konusu olan Elon Musk’ın Twitter’ı almasını da değerlendiren Ver, bunun ifade özgürlüğü açısından olumlu olduğunu dile getirdi:

“Kesinlikle Twitter’ı daha çekici bir yer yapacak. Musk’ın Twitter’daki sansürü bitireceğini düşünüyorum ve bu yüzden gerçekten mutluyum.”

Bilindiği üzere, Bitcoin Cash 2017 Ağustos’unda ortaya çıktıktan sonra, özellikle 2017 boğa rallisinde iyi bir performans göstermişti. Buna rağmen BCH ilerleyen dönemde hiçbir benimsenme oluşturamamış ve birçok anlamda Bitcoin’in gerisinde kalmıştı. Bitcoin’e uzun yıllar destek veren, onu Uzakdoğu dahil birçok bölgede anlatan Ver, bir dönem Japonya’da yaşamış ve kendini Bitcoin’in tanıtılmasına adamıştı.

2017 yılındaki büyük değişiminden sonra Bitcoin Cash’e odaklansa da Ver, bu kripto paranın gelişimini sağlayamamıştı. Bitcoin Cash’in piyasa değeri şu anda yaklaşık 6 milyar dolar…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.