Bitcoin’de zorluk ve hash rate rekor kırdı

Bitcoin blok zincirinde yeni bir blok kazımanın zorluk derecesini gösteren ağ zorluğu ve hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştılar. Binance CEO’su Changpeng Zhao ise Twitter hesabından imâlı bir paylaşım yaparak “Bundan sonra ne oluyor, biliyorsunuz” dedi.

Bitcoin’de ağ zorluğu 29.79 trilyon ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken hash rate de rekor kırdı. Verilere göre, Bitcoin madenciliği zorluğu 27 Nisan’da %5’in üzerinde bir artışın ardından rekor seviyeye ulaştı. 2022’nin başından bu yana zorluk %23 artarken, toplamdaki 5 zorluk ayarlamasından 3’ü pozitif, 2’si ise negatifti. Bir sonraki zorluk ayarlaması ise 10 Mayıs’ta yapılacak.

CZ’den mesaj: Neyin geldiğini biliyorsunuz

Ağın çok daha güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayan madencilik zorluğunun ve hash rate’in artmasına Binance CEO’su Changpeng Zhao da kayıtsız kalmadı. Zhao, Twitter hesabından “Bitcoin madencilik hash rate’i yine tüm zamanların rekorunu kırdı. Bundan sonra ne geldiğini biliyorsunuz” dedi.

CZ’nin de dediği gibi özellikle son yıllarda Bitcoin hash rate’inde ciddi bir yükseliş dalgasından bir süre sonra bu hareket fiyata da yansıyor. Haberin yazıldığı dakikalarda en büyük kripto para 39 bin doların üzerinde seyrediyor.

Bitcoin özellikle Mart ayının başından bu yana belli bir aralıkta gidip geliyor ve yaşanan yükselişlerin de düşüşlerin de, devamı tam anlamıyla gelmiyor. Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla Şubat ayı sonunda 34 bin dolara inen Bitcoin, buradan daha da aşağıya gitmemiş ve Mart ayı sonunda 48 bin dolara kadar ulaşmıştı. Bu seviyeyi de yukarı kıramayan en büyük kripto para son günlerde 40 bin doların da altına inmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.