Fidelity emeklilik fonlarının Bitcoin’e geçirilmesine izin vermeye başladı

ABD’de emeklilik birikim çeşitlerinden biri olan ve 401(k) plânı olarak da bilinen yatırımların en büyük sağlayıcılarından biri olan Fidelity şirketi, katılımcıların, portföylerinin bir kısmını Bitcoin’e çevirmesine olanak tanımaya başladı. Yatırım devi şirketin bu uygulamasından yararlanmak isteyenler, çalıştıkları şirketlerden de izin almak zorundalar.

fidelity

Dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden biri olan Fidelity, Bitcoin de tutulabilmesi için açtığı dijital varlık hesabının, emeklilik portföyüne entegre edilebilmesine izin vermeye başladı. Bitcoin yatırımları, Fidelity’nin saklama şirketi olan Fidelity Digital Assets tarafından sağlanacak ve bu sayede kurumsal düzeyde bir koruma ortaya konacak.

Çalışanın maaşından kesiliyor

Bilindiği üzere ABD’de 401(k) plânı olarak da bilinen emeklilik birikim plânında, şirketler çalışanların maaşlarından kesinti yapıyor ve genelde bu yatırım için başka şirketlerle anlaşıyor. Anlaşılan 3. taraf şirketler bu paraları çeşitli yatırımlarda değerlendiriyor ve buradan gelen para da çalışanın 401(k) hesabına ekleniyor. İşte ülkede bu hizmeti veren en büyük şirketlerden biri olan Fidelity, şimdi çalışanların 401 (k) fonlarını Bitcoin’e yatırabilmelerine izin verecek. Ancak bu işlem için, çalışanın bağlı olduğu şirketin de izni gerekecek.

Şimdilik yüzde 20 ile sınırlı

Dünyada Bitcoin’e yatırım yapan en büyk şirket olan MicroStrategy, bu anlamda daha önce Fidelity ile anlaşma sağlamıştı. Fidelity şirketi bu uygulamaya geçti ancak bir de sınır koydu. Yatırım devi, çalışanların Bitcoin’e geçiş oranını kendilerinin belirlemesine izin verse de, şu an için en fazla %20’lik bir oran Bitcoin’e çevrilebiliyor.

ABD Çalışma Bakanlığı da geçen ay hem işverenleri hem de bu konudaki resmi kontrolörleri, emeklilik fonlarının kripto paralara geçişinin riskleri konusunda uyarmıştı.

ABD’deki emeklilik fonlarının toplam değerinin 20 trilyon dolardan fazla olduğu biliniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.