Dogecoin, Elon Musk haberiyle yükselişe geçti

Dünyanın en önemli haber ajanslarından Reuters, bomba etkisi yaratacak bir haber verdi ve Twitter yönetiminin, Elon Musk’ın hisse başına 54.20 dolarlık satın alma teklifine “Evet” demek üzere olduğunu duyurdu. Twitter yönetim kurulu üyeleri, ilk etapta kabul etmedikleri teklifi yeniden görüşmek üzere dün yeniden bir araya gelmişlerdi.

Birkaç haftadır dünya gündeminde Rusya-Ukrayna savaşını dâhi geride bırakacak şekilde konuşulan Elon Musk’ın Twitter’ı tamamen satın alma hamlesinde sona gelindi. Reuters’in geçtiği habere göre Twitter yönetim kurulu, Musk’ın son teklifini kabul etme kararı aldı.

Dün toplanmışlardı

Hatırlanacağı üzere Musk, Twitter’ın %9’luk hissesini satın almış ve en büyük hissedar olmuştu. Daha sonra şirketin tümünü satın almak için önünde bir engel olan yönetim kuruluna girme teklifini reddeden Tesla-SpaceX CEO’su, hisse başına 54.20 dolarlık bir teklifte bulunmuş ve geçen hafta da bu teklifi karşılayabilmek için 46 milyar dolarlık nakit anlaşması yapmıştı.

Musk’ın teklifine başından beri sıcak bakmayan Twitter yönetim kurulu ise, ani bir U dönüşüyle dün bir araya gelmiş ve teklife  “Evet” deme yönünde bir havaya girmişti. Hatta Cuma günü Musk’ın bazı Twitter hissedarlarıyla da bir toplantı yaptığı iddia edilmişti.

İşte tüm bu gelişmelerin ardından Reuters bombayı patlattı ve Musk’ın teklifini Twitter yönetim kurulunun kabul etmeye hazır olduğunu belirtti. Teklife “Evet” denilirse, dünyanın en zengin insanı olarak bilinen Elon Musk, dünyanın belki de en güçlü sosyal medya platformunun tek sahibi olacak.

Dogecoin’de yükseliş

Haber kripto para piyasalarında da kısa sürede fiyatlandı. Bitcoin 500 dolarlık bir artışla 38 bin 900 seviyelerine yükselirken, Dogecoin ise %6’dan fazla artış göstererek 0.14 dolara çıktı. Musk, Twitter’ı satın alması durumunda Dogecoin ile bahşiş özelliğinin platforma gelme ihtimalinden de bahsetmişti.

ABD’de piyasaların açılmasıyla birlikte Twitter hisselerinde de ciddi bir yüskeliş olması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.