Bitcoin’de bu hafta fiyatları etkileyebilecek 4 gelişme

Bitcoin haftaya 39 bin doların altına yaptığı düşüş hareketiyle başlarken, ilerleyen günlerde ise kripto para piyasalarını etkileyebilecek birçok gelişme olacak. Haftanın arı ardına yaşanacak önemli gelişmelerinden bazıları ise Visa’dan Microsoft’a, Meta’dan (Facebook) Google’a ve Twitter’a kadar birçok teknoloji şirketinin bilançolarının açıklanması olacak

Bitcoin haftanın ilk gününde 38 bin 500 dolar etrafında işlem görürken, ilerleyen günlerde de yine fiyat hareketlerine ciddi şekilde etkisi olabilecek gelişmeler yaşanacak.

Büyük teknoloji şirketlerinin bilançoları geliyor

Haftanın en önemli gelişmeleri ise birçok teknoloji şirketinin bilançolarının art arda açıklanacak olması… Salı günü Microsoft (23.00), Google (23.00) ve Visa (23.00), Çarşamba günü Meta (Facebook) (23.00), Şikago Ticaret Borsası (CME – 14.00) ve PayPal (23.00), Perşembe günü ise Twitter (14.00), Amazon (23.00), Apple (23.00), Robinhood (23.00), ve Mastercard’ın çeyrek bilanço sonuçları açıklanacak.

*Zaman dilimleri TSİ’dir.

Hem teknoloji hisselerinin işlem gördüğü Nasdaq borsasının hem de bu şirketlerin dolaylı ve direkt olarak kripto paralarla barındırdığı ilişkiler düşünüldüğünde yapılacak açıklamaların başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasalarını yakından etkilemesi kaçınılmaz bir durum…

Bilindiği gibi teknoloji hisseleri ve Bitcoin arasında bu tür sert hareketlerde yüksek bir bağ kuruluyor ve fiyat oynaklığı da buna göre paralel oluyor.

SEC başkanı Gary Gensler konuşacak

Haftanın önemli gelişmelerinden bir tanesi de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler’ın konuşması olacak. Birleşik Krallık’taki City Week organizasyonunun bu sene 12.’si yapılacak olan etkinliğinde iklim değişikliği, finansal hizmetler endüstrisinin yeniden şekillenmesi ve “FinTech devrimi” başlıkları yer alıyor. Sürekli olarak merkeziyetsiz finansın regüle edilmesi gerektiğini ve her merkeziyetsiz finans tokenı’ının da birer menkul kıymet sayılması gerektiğini belirten SEC başkanı Gensler’ın TSİ 15.55’te başlayacak olan konuşması da merakla bekleniyor. Gensler’a “spot Bitcoin ETF” soruları da sorulabilir. Bilindiği gibi SEC şu ana dek hiçbir spot Bitcoin ETF’ini kabul etmedi.

Kripto Bahamalar Konferansı: Clinton ve Blair

Salı ve Cuma günleri ise Bahamalar’da FTX borsası sponsorluğunda Kripto Bahamalar Konferansı yapılacak. ABD eski başkanı Bill Clinton, İngiltere eski başbakanı Tony Blair, Circle kurucusu Jeremy Allaire ve FTX kurucusu Sam Bankman-Fried de konuşmacılar arasında yer alıyor.

Kripto para karşıtlığıyla bilinen Avrupa Birliği Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Fabio Panetta da Çarşamba günü TSİ 20’de “Biraz daha fazla kripto için: Merkezi Olmayan Finansmanın Vahşi Batısı” adlı konferansta konuşacak.

Fed toplantısı şimdiden fiyatlanıyor mu?

Öte yandan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 3-4 Mayıs tarihlerinde yapacağı toplantılar ve kurum başkanı Powell’ın yapacağı muhtemel faiz artırımı açıklaması da bu haftanın başındaki fiyat hareketinin ana nedeni olarak gözüküyor. Uzmanlar Fed’in, 50 baz puan daha faiz artırımına gitmesini beklerken, 75 baz puanlık bir artışın masada olduğu da biliniyor. Faiz artırımının beklenenden yüksek olması, düşüş hareketini daha da sertleştirebilir, ancak beklenen seviyede kalması ise (50 baz puan) şimdiden yaşanan fiyatlanmanın sona erip yukarı gidişatı yukarı doğru döndürebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.