Raoul Pal: Borsaların çöküşü, kripto paraları da etkileyebilir

pal

Goldman Sachs’ın eski yöneticisi Raoul Pal, borsadaki potansiyel olumsuzluğun önümüzdeki aylarda kripto para fiyatlarına da etki edebileceğini söyledi.

Nasdaq’ın teknik analiz açısından dip yapma eşiğinde olduğunu paylaşan Pal’e göre ABD’nin önemli menkul kıymetler borsası, aşağıdaki grafikte bulunan kritik desteği kırması halinde daha düşük dipler yapma potansiyeline erişecek.

Bunun piyasada paniğe yol açmasını beklediğini ifade eden Pal, o durumda yatırımcıların dolar ve muhtemelen tahvillere kaçacağını belirtti. Tecrübeli finansçı, kripto paraların da aradan sıyrılamayacağını düşünüyor fakat yine de önemli bir düşüş beklemiyor.

Pal, ayrıca yakın vadede ABD’nin ekonomik büyümesinde bir çöküş olacağını söyledi. Ekonominin düşük enflasyon ve hızla yavaşlayan büyümeye doğru süratle yaklaştığını öngören Pal, büyümenin yavaşlaması halinde emtia fiyatlarının düşeceğini kaydetti.

Bitcoin başta olmak üzere kripto paralar, son günlerde önemli düşüşler yaşadı. Piyasa değeriyle en büyük kripto para, gün içerisinde kısa bir süre 39 bin doların altına gerilemesinin ardından TSİ 20.55 itibari ile 39 bin 400 dolardan işlem görüyor.

Son olarak piyasalar, Fed’in 4 Mayıs’ta açıklanacak faiz kararını bekliyor. Fed başkanı Powell, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 50 baz puan faiz artışının masada olduğunu söylemişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.