Morgan Stanley’den Bitcoin yorumu: Mağazalarda geçerli olması önemli

ABD’nin en büyük yatırım bankalarından biri olan Morgan Stanley, Bitcoin’in mağazalarda geçerli olmasının, en büyük kripto paranın geleceği açısından çok büyük öneme sahip olduğunu belirten bir rapor yazdı. Dün yayımlanan raporda, ödeme şirketi Strike’in Bitcoin 2022 Konferansı’ndaki açıklamalarına da atıfta bulunuldu ve şirketin Bitcoin ödemesi için yaptığı ortaklıklar anlatıldı.

ABD’de bankaların uzun yıllar karşı çıktığı ancak özellikle 2021 yılındaki boğa sezonuyla artan ilgiye kayıtsız kalamadıkları Bitcoin konusunda, dev bir banka olan Morgan Stanley tarafından da bir rapor yayımlandı.

Raporda, genç CEO Jack Mallers’ın Strike şirketinin, Bitcoin 2022 Konferansı’nda açıkladığı önemli ödeme sistemi ortaklıkları yazıldı ve bu adımların Bitcoin’in geleceği açısından çok önemli olduğu belirtildi.

Hatırlanacağı üzere Mallers, konferansta, şirketi Strike’ın ödeme firması Blackhawk ve dünyanın en büyük POS cihazı sağlayıcısı NCR ile olan ortaklıklarını açıklamıştı. Yapılan anlaşmalar sayesinde, Lightning Ağı kullanılarak mağazalarda Bitcoin ile ödeme yapılabilecek, Bitcoin’ler mağaza sahibinin hesabına saniyeler içinde dolar olarak da geçebilecek. Ayrıca bu işlemin tam tersi de yine saniyeler için de yapılabilecek.

“%85’inden fazlası mağazalarda”

Morgan Stanley raporunda ayrıca mağaza alışverişlerinin de önemine değindi ve ABD vatandaşlarının %85’inden fazlasının alışverişlerini çevrim içi olarak değil, hala fiziki mağazalarda yaptığını belirtti:

“Bugüne kadar kripto ödemelerinin mağazalarda geçerli olmamasının sebebi, yüksek işlem ücretleriydi. Bitcoin’in mağazalara bir ödeme aracı olarak girmesi, onun daha büyük kalabalıklara yayılmasında pay sahibi olacaktır. Bitcoin’in daha büyük kalabalıklara yayılması ise, sert fiyat hareketlerinin de önüne geçecektir”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.