Doğalgaz ile Bitcoin madenciliği yapan şirkete 500 milyon dolar yatırım

Petrol çıkaran şirketler tarafından elde edilen ancak gerekli altyapının olmaması nedeniyle yakılan doğalgaz ile Bitcoin madenciliği yapan Crusoe Energy, 505 milyon dolar yatırım aldı.

Bitcoin madenciliği şirketi Crusoe Energy Systems, C serisi yatırım turunda 505 milyon dolar yatırım aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, G2 Venture Partners ve önde gelen teknoloji, enerji, iklim ve kripto para yatırım şirketlerinden oluşan bir grubun katılımıyla 350 milyon dolarlık öz sermaye finansmanı elde edildi. 155 milyon dolarlık ek kredi kapasitesiyle birlikte toplam yeni sermaye tutarı 505 milyon dolara ulaştı.

Alınan yatırım, şirketin büyük ölçekli Bitcoin madenciliği ve bulut bilişim altyapısını geliştirmek için kullanılacak. Üretim fazlası doğalgazın yakıldığı noktalarda 86 veri merkezi işleten şirket, bunları ABD’de ve uluslararası alanda genişletmeyi planlıyor. Crusoe, yakın zaman önce petrol devi Exxon ile başlattığı pilot proje kapsamında benzer veri merkezlerini Alaska, Nijerya, Arjantin, Guyana ve Almanya’da da kuruyor.

Bugün itibari ile 157 çalışana sahip madencilik şirketi, 2022’nin sonunda bunu 250’nin üzerine çıkarmayı planlıyor. Yatırım turuna katılan diğer şirketler ise şöyle: Valor Equity Partners, Lowercarbon Capital, Polychain Capital, Bain Capital Ventures, Founders Fund MCJ Collective, Winklevoss Capital, Zigg Capital, DRW Venture Capital, Atreides Management, Exor Seeds, CMT Digital ve Upper90.

Doğalgaz ile nasıl madencilik yapılıyor?

Petrol çıkaran şirketler bu esnada her zaman az miktarda olsa da, doğalgaz da elde ediyorlar. Ancak çoğunun gerekli altyapısı olmadığı için bu gazı satamıyorlar ve yakıyorlar. Doğalgaz da adeta yanarak havaya karışıyor ve yok oluyor.

İşte burada Crusoe Energy şirketi devreye giriyor. Doğalgazın yakıldığı yere gerekli borular döşendikten sonra, elde edilen alevin enerjisiyle elektrik üretiliyor. Bu elektrik hem tesisteki tüm bilgisayar ve diğer sistemlerin çalışmasını sağlıyor hem de Crusoe Energy bu elektrikle Bitcoin madenciliği yapıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.