“Bitcoin tamamen spekülatif” diyen Ackman, Netflix’ten 400 milyon kaybetti

Dolar milyarderi ünlü yatırımcı Bill Ackman, bu hafta çok sert bir düşüş yaşayan Netflix hisselerinden kötü etkilenen iş insanları arasında yer aldı. Ackman, Ocak ayında 1.1 milyar dolar ödeyerek aldığı ve uzun vadeli bir yatırım olduğunu söylediği Netflix hisselerinden çabuk vazgeçti ve 400 milyon dolar zararına da olsa satış yaptı.

Pershing Square Capital Management fon yönetim şirketinin kurucusu olan Bill Ackman, Ocak ayında aldığı Netflix hisselerinden 400 milyon dolar zarar etti.

3.1 milyon adet hisseyi sattı

Ackman, son dönemde büyük düşüş yaşayan, sadece Çarşamba günü dâhi %35 değer kaybeden Netflix hisselerini sattı ve zararını kabullenmiş oldu. Ünlü işadamı 3.1 milyon adet hisse senedi sattı. Netflix, Çarşamba günü gelen düşüş dalgasından hemen önce, 2022 yılının ilk çeyreğinde 200 bin abone kaybettiğini açıklamıştı.

Ackman hisseleri satın aldığında tek bir hisse 375 dolardan işlem görüyordu. Netflix hisseleri dünü ise 220 dolar civarından kapadı. Hissenin en yüksek fiyatı ise Ekim ayında 690 dolar ile görülmüştü.

“Geleceği öngörülemez olduğu için…”

Satış konusunda Pershing hissedarlarına bir yazı da yazan ünlü işadamı, Netflix’in iş modelinin kendilerine bir süre mantıklı geldiğini ancak son yaşanan olaylar dahilinde gelecek için şüpheleri olduğunu dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

“Netflix’in iş modeli temelde anlaşılabilir olsa da, son yaşanan olaylar ışığında şirketin geleceğini anlama yönünden kabiliyetimizi kaybetmiş durumdayız. Pershing Square, şu anda 21.5 milyar dolarlık yatırım yapmaktadır. Yaklaşık bir düzine şirketin hisseleri elimzide bulunmaktdır. Şirket olarak, yatırım yaptığımız firmaların geleceğinin öngörülebilir olmalarını isteriz”

Ackman, Netflix hisselerini aldıktan sonra Netflix CEO’su Reed Hastings’e hayranlık duyan bir kişi olduğunu belirten bir tweet de atmıştı.

3.2 milyar dolarlık serveti olan işadamı, daha önce Bitcoin’i spekülatif bulduğu için yatırım yapmadığını ve ayrıca hiçbir kripto para yatırımı a olmadığını söylemişti. Ackman, Helium projesine ise ilgi duyduğunu belirtmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.