Binance CEO’su Zhao duyurdu: 5.8 milyon dolar kurtarıldı

Mart ayı sonunda Axie Infinity’nin Ronin ağından 170 binden fazla Ethereum çalan hacker’lar fonların bir bölümünü Binance’e taşıdı. Binance CEO’su Chagpeng Zhao da yaptığı açıklamayla 5.8 milyon dolarlık kripto paraya el konulduğunu belirtti.

Blok zinciri teknolojisi yine kötü niyetli hacker’ların kazanmasına izin vermedi. Axie Infinity’nin Ronin köprüsünü hack’leyen kişiler, 5.8 milyon dolarlık kripto paraları Binance borsasına taşıdılar. Hack olayının yaşandığı ilk gün, ağ köprüsünden gelen işlemleri takip ederek Axie Infinity ekibine destek olacağını belirten Binance borsası üzerine düşeni yaptı ve kendi sistemine giriş yapan fonlara el koydu.

“Geçmişte de yaptık”

Açıklamayı Twitter hesabından Binance CEO’su “CZ” yaptı. Zhao şu ifadeleri kullandı:

“DPRK hacker grubu, Axie Infinity fonlarını bugün hareket ettirmeye başladı. Bu fonların bir bölümü Binance’e aktarıldı ve 86 hesaba bölüştürüldü. 5.8 milyon dolarlık fon kurtarılmıştır. Biz bu tür adımları başka projeler için de geçmişte pek çok kez attık. Güvenle kalın”

Ne olmuştu?

Hatırlanacağı üzere Axie Infinity oyunu için Sky Mavis tarafından özel olarak geliştirilmiş olan Ethereum ile bağlantılı yan zincir Ronin’den 173 bin 600 ETH ve 25.5 milyon USDC çalınmıştı. Hacker’ların fon çalma işlemlerine 23 Mart tarihinde başladığı ancak 29 Mart’a kadar kimsenin olayı farkına varamadığı ortaya çıkmıştı.

“Kazanmak için oyna” mottosuyla oluşturulmuş bir platform olan Axie Infinity özellikle 2021 yılının yaz aylarında inanılmaz bir ilgi toplamış, hatta koronavirüs pandemisi sebebiyle işsiz kalan birçok Asyalı gencin, eski işlerinden zaman zaman daha fazla para kazandığı bir geçim kapısı haline gelmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.