ABD eyaleti, hazinede kripto para tutmaya hazırlanıyor

ABD’nin 7 milyon nüfuslu eyaleti Tennessee’de hazine, eyalet adına Bitcoin başta olmak üzere kripto para tutacak bir şirket arayışında.

ABD’nin Tennessee eyaleti, hazine adına kripto para saklayacak bir şirket arayışında. Yerel haber kuruluşu Nashville Post’un haberine göre eyalet hazinesi, yayımladığı teklif talebi ile şirketlerden hazinede bulunacak Bitcoin gibi sanal para birimlerini nasıl yöneteceklerini açıklamalarını istedi.

Teklif talebinde, hazinede şu anda kripto para olmadığı fakat bu adımın sahipsiz kripto paraların eyaletin ‘sahipsiz mülk programına’ gönderilmesi halinde hazırlıklı olmak için atıldığı belirtildi. Tennessee hazinesi, şu anda bu şekilde 1 milyar doların üzerinde varlık tutuyor.

Şubat’ta yasa tasarısı sunulmuştu

Bu arada 7 milyon nüfuslu eyaletten bir milletvekili olan Jason Powell, Şubat ayında kripto para ve NFT yatırımlarının önünü açan bir yasa tasarısını eyalet meclisine sunmuştu. Powell, o dönem yaptığı açıklamada, “Blok zinciri teknolojisine inanıyorum. Bu konuda hızlı olmalı ve geride kalmamalıyız. Teknolojiye destek olmak için uygun ortamı hazırladığımızdan emin olmalıyız. Kripto paraya odaklı işlerin burada gelişmesi için ne gerekiyorsa yapmalıyız.” demişti. Söz konusu tasarı, onaylanması durumunda eyalet ve diğer belediyelerin kripto para ile NFT’lere yatırım yapmasına imkan verecekti.

Son olarak bu ayın başlarında Amerikan Futbol Ligi (NFL) takımlarından Tennessee Titans, Bitcoin ile ödeme kabul edeceğini açıklamıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.