Stripe’tan Polygon ile ödeme ortaklığı: Kullanacak ilk şirket Twitter

Yaklaşık 100 milyar dolarlık piyasa değeri olan ABD merkezli şirket Stripe, Ethereum ölçeklendirme platformu Ploygon ile ortaklık kurdu. Ortaklık sayesinde Stripe kullanıcıları, yaptıkları alışverişlerde kripto para kullanabilecekler. Özelliği test edecek olan ilk şirket de Twitter olacak.

San Francisco merkezli ödeme şirketi Stripe, Polygon ile ortaklık kurarak müşterilerinin kripto paralar ile ödeme yapabilmesinin önünü açtı. Bugün yapılan resmi açıklamaya göre, sistemin denenmesi adına ödemeler ilk etapta, Polygon ağında ve USDC ile yapılacak. Dolayısıyla işlemler Poygon ağına uygun cüzdanlar vasıtasıyla yapılabilecek.

İlk şirket Twitter

Sistemi ilk deneyecek şirket de, son dönemde satın alma süreçleriyle ön plâna çıkan Twitter olacak. Twitter’ın “Biletli Spaces” ya da “Super Fallows” gibi para kazanma ürünlerini kullananların, ödemelerini bu sistemle yapabilmelerine olanak tanınacak.

Stripe yaptığı açıklamada ayrıca ilerleyen dönemde ek kripto paralar ve ödeme zincirleri ekleyeceğini de belirtti. Bilindiği üzere kripto para borsası FTX de, kimlik doğrulama süreçlerinde Stripe kullanıyor.

Strike’tan sonra yeni bir dev adım

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz haftalarda düzenelenen Bitcoin 2022 Konferansı’nda bir başka ödeme şirketi Strike da, Bitcoin Lightning Ağı sayesinde kripto para ödemelerinin birçok mağaza ve işletmede geçerli olacağını belirtmişti. Jack Mallers’ın CEO’luğunu yaptığı şirket, e-ticaret firması Shopify, en büyük POS cihaz tedarikçisi NCR ve alternatif ödeme sağlayıcısı Blackhawk Network ile ortaklıklar kurduğunu duyurmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.