Citi yöneticisi BAE’yi övdü: Kripto şirketlerinin gidebileceği en uygun yer

ABD’nin dev bankalarından biri olan Citi’nin, küresel bankacılık yöneticisi Dubai ve Abu Dabi’nin, kripto para şirketleri için en uygun bölgelerden birine dönüştüğünü belirtti ve “Kripto paraların regüle edilmesi konusunda en tepeden en aşağıya kadar yoğun bir çalışma var ve açıkça ‘Biz bu işi regüle etmek istiyoruz’ mesajı veriyorlar. Diğer büyük ekonomilere göre çok daha hızlılar” dedi.

Son dönemde birçok kripto para şirketinin merkez ofislerini taşıdığı, kripto para borsalarının ise lisanslar aldığı Dubai ve Abu Dabi, dünyanın önemli kripto merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Son olarak ise, ABD’nin dev bankası Citi’nin küresel bankacılık yöneticisi olan Ronit Ghose, verdiği bir röportajda Birleşik Arap Emirlikleri’nin bir süredir yaptığı kripto para atılımını övdü.

“Böyle küçük yerler daha hızlı hareket ediyor”

Abu Dabi ve Dubai’de regülatör görevinde olacak olan ADGM’nin (Abu Dabi Küresel Piyasalar) kısa süre önce faaliyete geçtiğini belirten Ghose, şunları söyledi:

“Kısa süre önce açıldılar ve regülasyonların sağlam bir şekilde uygulanması için birçok çerçeve ortaya koyuyorlar. En yukarıdan en aşağıya kadar yoğun bir çalışma var ve açıkça ‘Biz bu işi regüle etmek istiyoruz’ mesajı veriyorlar. Büyük ekonomiler ve büyük sistemler aslında bir petrol tankeri gibidirler. Yavaş hareket ederler. Ancak böyle küçük bölgeler bir startup ya da bir sürat teknesi gibidir. Çok daha hızlı hareket eder. Dolayısıyla iş kurmak için bu tip ülkeler ve bölgeler çok daha uygundur. Bu yorumu, rakamlara dayanarak yapıyorum. İstatistiklere, saatlere ve harcanan günlere bakın göreceksiniz.”

“Koronavirüsün doğru yönetimi şirketleri buraya çekti”

Dubai ve Abu Dabi’de pandemi sürecinin de doğru yönetildiğini belirten Ghose, bu durumun Hindistan2dan Avrupa’ya ve ABD’ye kadar birçok şirketin bu bölgeye yerleşmesini sağladığını belirtti.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde de Hindistan’ın en büyük borsalarından biri olan WazirX, merkezini Dubai’ye taşımıştı. Borsa, Hindistan’daki yüksek vergi yüzünden bu seçimi yapmıştı.

Binance ve Bybit borsaları da Dubai’den kısa süre önce lisans almışlardı. Bybit borsası merkezini de Dubai’ye taşıyacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.