Rus bankalarından kişisel kripto para cüzdanlarına yasak önerisi

Rusya’da merkez bankasının tamamen yasaklanmasını istediği kripto paralar konusunda bir talep de Bankalar Birliği’nden geldi. Birlik, bireysel kripto para cüzdanlarına sahip olmanın suç teşkil etmesini isterken, ikinci bir teklif olarak da bu tür cüzdanların anahtar kelimelerinin ilgili kurumlara verilmesi ortaya atıldı.

Ukrayna’yla savaş halinde olan Rusya’dan kripto paralar konusunda çelişkili açıklamalar ve adımlar gelmeye devam ediyor. Maliye bakanlığının “Yeni ve gelişen teknoloji” olarak gördüğü ve yasaklanmasına karşı çıktığı ancak merkez bankasının da “Tamamen yasaklanmalı” dediği kripto paralar konusunda Bankalar Birliği organizasyonundan ise bireysel cüzdanlar ile ilgili bir hamle geldi.

“Kişiler kendi kriptolarını kendileri saklamamalı”

Rusya bankalarının lehine finans konusunda öneriler sunan ve hükumetten bağımsız bir organizasyon olan Rusya Bankalar Birliği, merkezi borsalar dışında kripto para saklanmasına izin veren bireysel cüzdanların yasaklanmasını istedi. Rus medyasında yer alan haberlere göre organizasyon; kişilerin, kendi kripto paralarını kendilerinin saklamasının büyük tehlike yaratacağını düşünüyor. Böyle bir durumun, devletin gerektiği yerde kripto paralara el koymasına engel olacağını iddia ediyor.

Devlet kurumlarına mektup gönderdiler

Organizasyonun konuyla ilgili olarak Rusya Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı ve Finans Gözetim Hizmetleri’ne mektup gönderdiği belirtilirken, kuruluşun ikinci bir öneri üzerinde de yoğunlaştığı belirtildi.

“Anahtar kelimeler verilsin”

Bankalar Birliği, bu önlemin sert bir yaptırım olarak görülmesi durumunda da B plânını devreye sokacak. Organizasyonun başkan yardımcısı olan Anatoly Kozlachkov, İçişleri Bakanlığı’yla birlikte hazırladıkları teklife anahtar kelimeler şartını da ekleyeceklerini belirtti.

Buna göre, ikinci seçenek ise bireysel cüzdanların serbest bırakılması olup, anahtar kelimelerin ilgili kurumlara verilmesi olacak. Bu kelimeleri kurumlara sağlamamak suç sayılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.