Elon Musk, Twitter için kendi parasından 15 milyar dolar vermeye hazır

Tesla CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak için kendi nakit parasından 10 ila 15 milyar dolar yatırmaya hazır olduğu bildirildi.

New York Post’un isminin gizli kalmasını isteyen iki kaynağa dayandırdığı haberine göre, dünyanın en zengin ismi, yaklaşık 10 gün içinde bir satın alma teklifi yapmayı planlıyor ve Morgan Stanley aracılığıyla 10 milyar dolar da borçlanacak. Haberde Musk’ın gerekirse Twitter’daki mevcut hisseleri karşılığında daha fazla borçlanabileceği, bunun birkaç milyar dolar daha nakit elde etmesini sağlayacağı kaydedildi.

Musk, Twitter’a 43 milyar dolarlık bir alım teklifi yapmıştı. Twitter yönetimi ise Musk’ın tüm hisseleri devralmaması için ‘zehirli hap’ politikasını devreye sokma kararı verdi. Buna göre Musk, yüzde 15 ve daha üzerinde bir hisse miktarına ulaşırsa, diğer hissedarlara indirimli fiyattan hisse satışı yapılacak.

Başka şirketler de harekete geçti

Bu arada yönetimi altında 455 milyar dolarlık varlık bulunan küresel yatırım şirketi Apollo da Twitter için harekete geçti. Şirketin Elon Musk ya da alım için teklif yapan diğer şirketlerle bir ortaklık kurma hazırlığı içerisinde olduğu iddia edildi. Ayrıca Apollo’nun sahibi olduğu Yahoo vasıtasıyla da bir hamle yapmayı düşündüğü ve Twitter’a “iş birliği” önereceği kaydedildi. İş birliğinin hangi yönde ve ne şartlarda olacağı konusunda ise bilgi verilmedi.

Son olarak Reuters’a göre pek çok yatırımcı, analist ve yatırım bankacısı, Twitter yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde Musk’ın teklifini yetersiz olduğunu öne sürerek reddetmesini bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.