Bitcoin’de işlem ücretleri son 2 senenin dip seviyesinde

Son dönemde 35 bin dolar ilâ 45 bin dolar arasında gidip gelen Bitcoin’de işlem ücretleri de son 2 senenin en düşük seviyesine indi. Nisan 2021’de Bitcoin’in 60 bin dolar seviyelerini ilk kez geçtiği bir dönemde ortalama BTC işlem cüreti 62 doları bile görürken, bugün ise ortalama 1.03 dolara kadar düştü. Bu seviye son olarak Haziran 2020’de görülmüştü.

Bitcoin’de geçen sene rekor kıran işlem ücretleri, son dönemde ciddi şekilde düşmeye devam ediyor. Nisan 2021’de 62 dolarlık ortalamayı da gören ücretler, şu anda 1.03 dolar ile son iki senenin en düşük seviyesine gerilemiş durumda…

Önde gelen kripto para platformlarından Blockchain.com’un verdiği rakamlara göre, ortalama 1.03 dolarlık işlem ücreti seviyesi son olarak 2020 yılının Haziran ayında görülmüştü.

Nisan 2021’de 62 dolar olmuştu

Bilindiği üzere Bitcoin’de ödenen işlem ücreti, işlemin doğrulanması ve tamamlanması için geçen süre ile doğru orantılı olmakla birlikte, herhangi miktardaki Bitcoin’i transfer etme hareketinin maliyeti olarak görülüyor. Geçtiğimiz sene bu dönemde, Bitcoin’de işlem ücreti ortalaması bir ara 32 doların da üzerine çıkmıştı.

Bu dönemde Bitcoin, Coinbase borsasının Nasdaq’ta listelenmeye başlamasıyla birlikte tarihinde ilk kez 60 bin dolar seviyesini aşmış ve rekor kırmıştı. Daha sonra Çin yasaklarının gelmesiyle de Temmuz ayında ortalama fiyat yeniden 2 dolara geri çekilmişti.

En büyük kripto paranın işlem ücretlerinde bir önceki rekor ise 2017 yılına kadar uzanıyor. Bitcoin’in, büyük ilgi gördüğü ve tarihinde ilk kez 20 bin dolar seviyesine geldiği Aralık 2017’de de işlem ücreti ortalaması 54 doları aşmıştı. Bu fiyat artışı, hash rate’te ise sert bir düşüşle çakışmıştı. Şu anki hash rate ise saniyede 248 EH ile tüm zamanların en yüksek seviyelerinden bir tanesi durumunda…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.