MASAK’tan kripto para borsaları için Şüpheli İşlem Bildirimi Rehberi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı, kripto varlık hizmet sağlayıcıları için şüpheli işlem bildirim rehberini yayımladı.

MASAK’tan konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Kripto varlık hizmet sağlayıcıların elektronik ortamda şüpheli işlem bildirimi gönderebilmelerine ilişkin ‘Şüpheli İşlem Bildirimi Rehberi’ yayımlandı. Elektronik ortamda şüpheli işlem bildiriminde bulunmak isteyen yükümlülerin ‘Elektronik Ortamda Şüpheli İşlem Bildirimi Taahhüt Formu’nu eksiksiz olarak doldurmaları, ıslak imza ile imzalamaları ve formda belirtilen belgelerle birlikte Başkanlığa göndermeleri önemle duyurulur.”

31 sayfalık rehbere Hazine Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında kripto para borsaları, Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle MASAK yükümlüsü olmuşlardı. Bu gelişmeyi takiben MASAK, kripto para piyasasına dönük denetimlerini artırdı. Aralık ayında MASAK tarafından Binance’in Türkiye’deki yerleşik şirketi BN Teknoloji A.Ş.’ye yükümlülük denetiminde tespit edilen ihlallerden dolayı, 8 milyon TL ceza kesilmişti. Bu ceza, Türkiye’de bir kripto para borsasına yönelik ilk ceza olarak kayıtlara geçmişti. Daha sonra Bitti, Icrypex, Paribu ve BtcTurk, aynı sebepten sırasıyla 4 milyon 250 bin TL, 4 milyon 100 bin TL, 8 milyon TL ve 2 milyon 450 bin TL ceza almışlardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.