KuCoin borsasından NFT sanatçıları için 100 milyon dolarlık fon

Singapur merkezli kripto para borsası KuCoin, erken dönem NFT projelerini desteklemek amacıyla oluşturduğu 100 milyon dolarlık fonunu açıkladı. “Yaratıcılar Fonu” adındaki fon, Kucoin’in yeni duyurduğu Windvane NFT platformunu da destekleyecek.

2017 yılında kuruluan ve şu anda tüm dünyadan kayıtlı 10 milyon kullanıcıya ulaşmış olan KuCoin borsası 100 milyon dolarlık “Creators Fund” adındaki, NFT sanatçıları için oluşturduğu fonunu duyurdu. 100 milyon dolarlık fon, borsanın yeni açılan NFT pazaryeri Windvane ile borsanın yatırım kolu arasında ortak oluşturulan bir girişim olarak önplâna çıkıyor.

Popüler blok zincilerini de destekliyor

Borsadan yapılan açıklamada fon sayesinde, 99 NFT sanatçısının Windvane’e davet edileceği ve ayrıca birçok sanatçının da yoğun işlem hacminin olduğu bir platformda çalışabileceği belirtildi. Buna ek olarak, Windvane, mint’leme, trade etme ve saklama gibi hizmetler de sunuyor. Pazaryeri ayrıca Ethereum, Binance Smart Chain ve Flow gibi popüler NFT blok zincirlerini de destekliyor.

Fonun destekleyeceği NFT projeleri arasında sanat, spor, ünlüler, GameFi ve Asya kültürüyle ilgili olan eserler yer alacak.

KuCoin’in CEO’su Johnny Lyu, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“KuCoin’in Web 3.0 ve NFT alanlarını kapsamlı ve derinlemesine genişletmesinin ve KuCoin ekosistemini derinleştirmesinin şu anki aşamasında, 100 milyon dolarlık bir İçerik Oluşturucu Fonu’nun başlatılması şüphesiz geliştirme sürecimize güçlü bir ivme kazandıracak. 100 Milyon dolarlık ‘İçerik Oluşturucular Fonu’, metaverse altyapısını daha da pekiştirecek olan NFT içerik oluşturucularını ve projelerini destekleyecek. NFT’lerin hızlı gelişimini ve bunların spor, kültür, oyunlar, ünlüler vb. her şey ile entegrasyonunu görmekten memnuniyet duyacağız. KuCoin NFT Pazarı- Windvane, daha fazla içerik oluşturucunun NFT’lerini veya projelerini başlatmasını destekleyerek ve kullanıcılar için giriş engeli daha düşük olan daha entegre bir NFT dünyası oluşturarak Web 2.0 ve Web 3.0 arasında köprü görevini üstlenmek istiyor.”

KuCoin Ventures’ın Baş Yatırım Sorumlusu Justin Chou ise şöyle konuştu:

“KuCoin NFT Pazarı – Windvane gelişmekte olan bir pazardır. İlk kullanıcı ve topluluk odaklı misyonuyla Windvane, NFT endüstrisinde devrim yaratmak için Web 3.0 içerik oluşturucularını dünya çapında destekleyecektir. Web 3.0 dünyasındaki kullanıcılara, içerik oluşturuculara, topluluklara ve proje kurucularına fayda sağlayacağına inandığımız 100 Milyon dolarlık İçerik Oluşturucu Fonu’nu başlatmak için Windvane ile işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz.”

KuCoin hakkında

Eylül 2017’de başlatılan KuCoin, 600’den fazla dijital varlık için küresel bir kripto para birimi borsasıdır. Şu anda dünya çapında 207 ülke ve bölgede 10 milyon kullanıcısına Spot alım satım, Marj alım satım, P2P fiat alım satım, Vadeli işlem alım satım, Bahis, Ortaklık programı ve Borç Verme hizmetleri sunmaktadır. KuCoin, 2018 yılında IDG Capital ve Matrix Partners’tan A turunda 20 milyon dolar fon sağladı. Coinmarketcap’e göre KuCoin şu anda en iyi 5 kripto borsasından biri. Ayrıca Forbes, Kucoin’i 2021 için en iyi Kripto Borsalarından biri olarak seçti.

KuCoin NFT Pazarı hakkında – Windvane

KuCoin NFT Pazarı – Windvane, sektörde itici güç olarak hizmet verecek olan KuCoin tarafından desteklenen daha açık ve kapsayıcı bir merkeziyetsiz NFT pazarıdır. KuCoin için, ana akım NFT blok zincirlerini açıkça destekleyecek kapsamlı ve son derece uyumlu bir platform oluşturmaya kararlıdır. Bu nedenle Windvane, KuCoin’in muazzam kullanıcı trafiğini ve INO projelerine yardımcı olmak için toplulukların desteğini sunma yetkisine sahiptir. Müşterilere gelince, merkezi olmayan bir pazar olarak Windvane’de giriş için engeller oldukça düşüktür ancak buna kıyasla veri depolama çok güvenlidir. Bu platformda her zaman ilginizi çekebilecek ve yüksek kaliteli projeleri bir araya getiren bir proje vardır.

KuCoin Ventures hakkında

KuCoin Ventures, Web 3.0 çağındaki en önü açık kripto paralara ve blockchain projelerine yatırım yapmayı amaçlayan KuCoin Exchange’in önde gelen yatırım koludur. Kripto / Web 3.0 Üreticilerini derin içgörüler ve küresel kaynaklarla güçlendirme taahhüdüyle, DeFi, Game-Fi, Web 3.0, altyapıya odaklanan, topluluk dostu ve araştırma odaklı tam aşamalı bir kurumsal girişimdir. Girişimcilik yolculuğu boyunca portföy projeleriyle yakın işbirliği içinde çalışmasını sürdürmüştür ve sürdürecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.