ABD’li 3 devlet kurumundan kripto para borsalarına Kuzey Kore uyarısı

Kuzey Kore’nin birçok kripto para platformunun ve diğer şirket hack’lenmelerinin arkasında olduğuna yönelik haberlerin son dönemde ciddi şekilde artmasının ardından ABD’li 3 devlet kurumundan kripto para ve blok zinciri şirketlerine uyarı geldi.

ABD’li devlet kurumlarından FBI, Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı ile ABD Hazine Bakanlığı, kripto para ve blok zinciri platformlarına Kuzey Kore uyarısı yaptı.

“Kuzey Kore, blok zinciri ve kripto para şirketlerini hedef alıyor”

Yapılan açıklamada 2020’den bu yana Kuzey Kore devletinin desteklediği hacker gruplarının birçok siber saldırı ve kripto para borsa hack’lenmelerinde rol aldıkları belirtildi ve şu ifadeler yer aldı:

“ABD hükumeti olarak, Kuzey Koreli siber aktörlerin blok zinciri teknolojisi ve kripto para endüstrisiyle bağlantılı olan şirketleri hedef aldığını belirlemiş durumdayız. Hedefler arasında borsalar, büyük meblağlarda fon tutan bireysel hesaplar ve NFT platformları da bulunmaktadır.”

“İşe alım vaadiyle kandırıyorlar”

3 kurum tarafından yazılan ortak bildiride, hacker’ların bireyler hakkında bilgi sahibi olduktan sonra onları yüksek maaşlı iş vaadiyle kandırdıkları belirtildi:

“Kandırılan kişilere, genelde onları işe almak istedikleri yönünde mesajlar atılmakta ve yüksek maaş vadedilmektedir. Kişilerle görüşmeler bir seviyeye geldikten sonra onlara tıklamaları için, tuzak barındıran bir link ya da telefonlarına indirmeleri için bir uygulama gönderilmektedir”

FBI, Axie’de de “Kuzey Kore” demişti

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta da FBI, popüler oyun Axie Infinity oyuncularının kullandığı Ronin ağındaki 620 milyon dolarlık soygunun arkasında da Kuzey Koreli Lazarus grubunun olduğunu duyurmuştu.

Blok zinciri araştırma şirketi Chainalysis’in son raporuna göre Kuzey Koreli hacker grupları 2021 yılında toplamda 400 milyon dolarlık dijital varlık çaldılar. Bilindiği üzere Kuzey Kore, nükleer silahları sebebiyle dünyanın büyük bölümü tarafından yaptırımlara maruz kalıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.