46 kripto para şirketlerinden Avrupa Birliği bakanlarına mektup

Son dönemde Avrupa Birliği’nde kripto para karşıtı kanun taslaklarının ortaya çıkması, AB yargı bölgesinde hizmet veren kripto para şirketlerini de harekete geçirdi. 46 kripto şirketi yöneticisi Avrupa Birliği’nden, işlem detaylarının istenmemesini ve merkeziyetsiz finans platformlarının önlerinin kesilmemesini talep etti.

Avrupa Birliği’nin kripto paralara karşı tutunduğu tavır, bu endüstride hizmet veren şirketlerinin de karşı adım atmalarını sağladı.

Reuters’in haberine göre; kripto para şirketleri, AB’ye dahil olan 27 ülkenin maliye bakanlarına bir mektup gönderdi ve regülasyonların, şu anda halihazırda vârolan Mali Eylem Görev Gücü (FATF) kurallarının ötesine geçmemesini sağlamalarını istedi.

“Kişilerin bilgileri açığa çıkar”

Geçtiğimiz ay 58’e 52’lik oyla AB Parlamentosu’nda kabul edilen anonim cüzdan bilgilerinin de ilgili kurumlara aktarılması kuralının ardından 46 kripto para şirketi yöneticisi ortak yazılan mektupta bu kuralın tehlikelerine vurgu yaptı. Mektupta, bu kuralın her dijital varlık sahibini tehlikeye atacağı ve cüzdan adresleriyle işlem detaylarının ifşa olacağı belirtildi ve kişilerin güvenliklerine ve mahremiyet haklarına değinildi.

Mektupta ayrıca AB’nin, merkezi olmayan finans projelerini tüzel kişilik olarak kayıt olma gerekliliklerinden hariç tutması ve belirli merkezi olmayan stabil coin’lerin de MiCA düzenlemesine tâbi tutulmaması talep edildi.

Mektup organizasyonu CoinShares CEO’sundan

Öte yandan Reuters’in haberinde ayrıca, mektup yazılma organizasyonunun Avrupa’nın en büyük dijital fon yönetim şirketi CoinShares’in CEO’su Jean-Marie Mognetti tarafından yönetildiği bilgisi verildi.

Mognetti yaptığı açıklamada da, AB’deki kripto para kanun ve kurallarının birçok yargı bölgesine oranla daha belirsiz ve karmaşık olduğunu, bu yüzden de bu sektörün AB’de büyümesinin engellendiğini söyledi.

Bilindiği üzere AB kanun yapıcıları geçtiğimiz ay anonim cüzdanlara gönderilen fonlar konusunda yeni bir kanunu ortaya atmış ve borsaların bu tür cüzdanların bilgilerini de kurumlara vermek zorunda olduğu kurallar AB Parlamentosu’nda kabul edilmişti. Uzmanlar ise AB Parlamentosu’na göre çok daha az politize AB Konseyi ve AB Komsiyonu’nun, bu sert kurallar paketini reddetme ihtimalinin olduğunu belirtiyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.