Ünlü Youtuber’ın ‘pump-dump’ oyunu: SafeMoon’dan 12 milyon dolar kâr!

Kripto para evreninde yaşanan dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Youtube’da yakınlarına yaptığı şaka videolarıyla ünlü olan 4.6 milyon takipçili bir kişi, SafeMoon’u önerdi ve yükselişle birlikte satmaya başladı. Cüzdan hareketleri ortaya çıkan dolandırıcı Youtuber’ın “Satmıyorum” dediği her gün 1 milyon dolara yakın satışlar yapması dikkat çekti.

İngiliz Youtuber Ben Phillips’in takipçilerini kandırarak milyonlarca dolar kazandığı ortaya çıktı. SafeMoon token’ın proje ekibiyle reklam anlaşması yaptıktan sonra fiyatın artmasıyla birlikte satış yapan ünlü Youtuber’ın yaptıkları, 1 sene sonra olsa da ortaya çıktı.

Foyasını bir başka Youtuber ortaya çıkardı

Youtube’da 4.6 milyon takipçisi olan Ben Phillips’in foyasını ortaya çıkaran kişi ise bir başka Youtuber oldu. Youtube ve Twitter’da CoffeeZilla olarak bilinen ve gerçek adı Stephen Findeisen olan bu kişi, kripto paralarla ve diğer finans olaylarında yaşanan dolandırıcılıkları ortaya çıkarmasıyla ünlü…

Cüzdanını ifşa etti

Phillips’in SafeMoon üzerinden yaptığı dolandırıcılık, 3. taraf kişiler tarafından Findeisen’e bildirildi. 1 milyon takipçili Youtuber da, gelen şikayetler üzerine araştırma yapmaya başladı. Phillips’in, geçtiğimiz sene Twitter üzerinden takipçilerinden kahve parası istemek için kripto para adresini yayımlaması üzerine bu adresteki işlemleri takibe alan CoffeeZilla, tüm oyunu detaylarıyla adeta ortaya döktü.

“Satmıyorum” dediği günlerde milyon dolarlık satışlar

Youtube’da 4 milyondan fazla takipçisi olan dolandırıcı Phillips’in Twitter’da da 750 bin takipçisi bulunuyor. 2021’in Mart ayında, yani kripto paraların adeta çılgınlık seviyesinde yükselmeye başladığı bir dönemde SafeMoon’un pazarlama ekibiyle bir video da çeken Phillips’in token’la ilişkisi aslında burada başlıyor. CoffeeZilla’nın cüzdan hareketlerini inceleyerek verdiği bilgilere göre, özellikle Nisan ayında Phillips, “Safemoon’larımı satmıyorum” demesine rağmen 1 milyon doları da aşacak satışlar yapmaya başlıyor.

Lüks araba aldı, jet kiraladı

Nisan ayında proje ekibinden aldığı trilyonlarca SafeMoon’u satan ve takipçilerine “Satanlar çok üzülecek gibi tweet’ler atan Phillips, Mayıs ayında ise zenginliğini sosyal medyadan da göstermeye başladı. Instagram hesabında lüks arabalarıyla ve yaşam tarzıyla görünen Phillips, kız arkadaşıyla bir doğum günü partisine gitmek için özel jet bile kiraladı. Lüks restoranlarda yediği yemekleri de paylaşmaktan çekinmeyen Phillips’in SafeMoon macerası burada da bitmiyordu.

“Sorumsuz balina” dediği kişi kendisi çıktı!

SafeMoon token’ınını adeta “pump ve dump” yapan Phillips, Temmuz ayına gelindiğinde token’ı daha da düşürmekten geri durmadı. Kendisi 1 milyon dolarlık token satışı yaptıktan sonra, tweet atan Phillips, düşüşün sorumlusu başka bir kişiymiş gibi, “Sorumsuz bir balina… Umarım sana sokakta yürürken otobüs çarpar” dedi.

Phillips’in “Otobüs çarpsın” dediği “sorumsuz balina” aslında ta kendisiydi.

12 milyon dolar kâr etti

CoffeeZilla’nın yaptığı hesaplara göre, Phillips toplamda 16 milyon dolarlık SafeMoon satışı yaptı ve net olarak 12 milyon dolarlık kâr sağladı. SafeMoon ekibi “influencer” olarak sadece Phillips ile anlaşmadı. Ünlü rapçi Soulja Boy, Youtuber Jake Paul ve internetin ünlü isimlerinden David Portnoy da bu isimlerden bazılarıydı.

Ancak Dave Portnoy da SafeMoon’daki satışlardan nasibini aldı. Portnoy, daha önce övdüğü token’daki yatırımlarının yüzde 90 eridiğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.