Twitter hissedarları Elon Musk’a dava açtı

Özellikle bir dönem sahibi olduğu Tesla’nın yanısıra bazı hisse senetleri ve kripto paralarla ilgili tweet’ler atan ve SEC’den uyarı da alan Elon Musk’a Twitter yatırımcıları dava açtı. Musk’ın Twitter’da aldığı hisseleri zamanında açıklamaması, yatırımcıların potansiyel bazı kazançları elde edememelerini iddia etmeleriyle hukuki alana taşındı.

elon musk

Bir grup Twitter hissedarı Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’a, aldığı önemli miktarda hisseyi zamanında açıklamadığı iddiasıyla dava açtı. Bilindiği üzere Musk, Ocak ayında Twitter hisselerini almaya başlamış ve resmi açıklama 4 Nisan günü gelmişti. Musk’ın Twitter’dan hisse alması sosyal medya devinin hisse senetlerinde de yüzde 25’ten fazla bir yükseliş yaşanmasına neden olmuştu.

Geç mi açıkladı? Kanun ne diyor?

ABD’deki federal “trade” kanunları, “bir kişi bir şirketten yüzde 5’ten fazla hisse almaya başladığı zaman bunu 10 gün içinde SEC’ye bildirmeli” diyor. İddiaya göre Musk, Ocak ayında almaya başladığı hisse senetlerinde yüzde 5 barajını 14 Mart itibariyle geçti. Dolayısıyla ünlü iş insanının en geç 24 Mart tarihi itibariyle SEC’ye hisse bildirimini yapması gerekiyordu.

New York’ta dava açıldı: Ucuz fiyattan almaya devam etti

ABD medyasından CNBC’nin haberine göre, Musk’a işte bu gecikme ve bazı kazançlardan yoksun kalma iddiası sebebiyle, bir grup Twitter hissedarı adına Block & Leviton hukuk firması tarafından dün New York’ta dava açıldı. Davacılar, Musk’ın hisse alımını açıklamadığı için, Twitter hisse fiyatlarının artmadığını bu sayede ünlü işadamının ucuz fiyattan hisse senedi almaya devam ettiği suçlamasında bulunuyor.

“156 milyon dolar net kâr sağlamış olabilir”

CNBC’nin konu hakkında görüşünü aldığı, bazı hukuk ve menkul kıymet uzmanları ise yaptıkları yorumlarda, bu geç bildirim sayesinde Musk’ın net 156 milyon dolarlık kâr elde etmiş olabileceğini belirttiler. Konuyla ilgili konuşan bir avukat, şu ifadeleri kullandı:

“Açıkça görünen durum, Elon Musk’ın 1933 tarihli Menkul Kıymetler Yasası’nın 13(d) ve 13(g) bölümleri uyarınca bir halka açık şirkette %5’lik hisse alımını bildirmek için geçerli olan 10 günlük başvuru tarihini kaçırdığıdır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.