Ethereum’da heyecanla beklenen “Birleşme” Haziran’da bitmeyebilir

Ethereum’da Proof of Stake sistemine geçişi sağlayacak teknik geliştirme olan “Birleşme”nin Haziran ayında tamamlanmayabileceği belirtildi. Konuyla ilgili yorum da yapan ve spesifik bir tarih vermeyen Ethereum geliştirisi Tim Beiko, “Haziran’da değil ama muhtemelen birkaç ay sonra…” dedi.

Hem Ethereum yatırımcılarının ve geliştiricilerinin hem de kripto para evreninin neredeyse tümümün merakla beklediği “The Merge” yani “Birleşme” adlı teknik güncellemenin yine ertelenmesi söz konusu… Birçok uzmanın Haziran ayında tamamlanmasını beklediği gelişmenin birkaç ay sarkabileceği belirtildi.

“Ethereum’daki PoW sisteminin son dönemindeyiz”

Ethereum’daki gelişmeler hakkında düzenli olarak Twitter’dan bilgi veren geliştirici Tim Beiko, “Birleşme”nin Haziran’dan da birkaç ay sonra tamamlanacağını beklediğini söyledi:

“Haziran olmayacak. Muhtemelen bu dönemden de birkaç ay sonra olacak. Açık bir tarih yok. Ancak şunu net olarak söyleyebilirim ki, kesinlikle Ethereum’daki Proof of Work sisteminin son dönemindeyiz.”

Yaklaşık 2 senedir ertelenen ve bir türlü hayata geçmeyen güncellemenin ardından Ethereum blok zinciri, doğrulamaların şu an enerji harcayan bilgisayarlar tarafından yapıldığı İş Kanıtı sisteminden, Hisse Kanıtı sistemine geçecek ve ETH tutanlar ya da stake edenler doğrulayıcı yerine geçmiş olacak. Ethereum’da “Birleşme” öncesinde, stake yapmak isteyenler ETH 2.0 Yatırma Sözleşmesi’ne 10’ar milyon Ethereum kilitlemişlerdi. Kilitlenen Ethereum’lar açık piyasada kullanılamadığı için dolaşımdaki Ethereum sayısı da ciddi şekilde azalmış ve fiyatta da yükseliş gelmişti.

“Tarih belli değil” denilmişti

Beiko daha önceki bir açıklamasında da Birleşme’nin sonbahar döneminde olabileceğini belirtmiş ama yine detaylı bir zaman diliminden bahsetmemişti.

Mart ayında da Birleşme öncesindeki son test ağı olan Kiln başlatılmış ve Beiko, küçük bir hata dışında her şeyin yolunda gittiğini belirtmişti. Kiln’le ilgili Ethereum Vakfı’ndan yapılan açıklamada da, Hisse Kanıtı’na geçişle ilgili herhangi bir tarihin belli olmadığının altı çizilmişti:

“Hisse kanıtı geçişi için herhangi bir tarih belirlenmemiştir. Böyle bir iddiada bulunan kaynaklar dolandırıcılıktır. Lütfen bu konuya dikkat edin. Güncellemeler sadece Ethereum Vakfı sayfasında paylaşılacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.