Elon Musk, Twitter teklifi reddedilirse ‘B Planı’a geçecek

elon-musk

Tesla CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı tamamen satın almak için 43 milyar dolar teklif etmesinin yankıları sürüyor.

Musk’ın teklifi, Twitter’ın en büyük hissedarlarından biri olan Suudi Prens El-Velid bin Talal tarafından reddedilirken Twitter yönetiminin de bu teklifi hoş karşılamadığı bildiriliyor. İsmini gizli tutmak isteyen bir kaynağa dayandırılan haberlere göre yönetim kurulu, satın alımın gerçekleşmemesi için mücadele edecek.

Öte yandan Musk da teklifinin kabul edileceğinden şüphe duyduğunu da ifade etti. Başarılı girişimci, Vancouver’da düzenlenen bir TED etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Twitter’ı alabileceğim konusunda emin değil.” dedi. Bununla birlikte Musk, teklifinin reddedilmesi halinde bir B Planı olduğunu da söyledi fakat daha fazla ayrıntı vermedi.

Dünyanın en zengin ismi, Twitter’ı daha fazla para kazanmak için değil, ifade özgürlüğü konusunda kapsayıcı bir alan yaratmak için almayı istediğini belirtti. Ayrıca anlaşmayı tamamlamak için yeterli mal varlığına da sahip olduğunu ekledi.

50 yaşındaki Musk, yaptığı hisse alımları sonucunda Twitter’ın en büyük hissedarı olmuştu. Daha sonra yönetim kuruluna girmesi teklif edilmiş fakat bunu geri çevirmişti.

Tesla ve SpaceX’in milyarder patronununun 200 milyondan fazla kullanıcısı bulunan sosyal medya platformuna son dönemde yaptığı eleştiriler dikkat çekiciydi. Musk, Twitter’ın ifade özgürlüğünü engellediğini savunmuştu. Ek olarak Twitter için tweet’leri daha sonradan düzenleyebilmek gibi bazı değişiklikler önermişti.

Twitter’ın hisseleri şu anda Musk’ın hisse başına 54.20 dolarlık teklifinin altında, 45.41 dolardan işlem görüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.