Cardano (ADA) yatırımcılarının yüzde 82’si zararda

Birçok kripto para gibi son aylarda düşüş yaşayan Cardano’da yatırımcıların büyük çoğunluğu zarar etmeye devam ediyor. Eylül ayında 3 dolar seviyesini aşarak kendi rekorunu kıran ve şu anda 1 doların altında kalan ADA’da yatırımcıların sadece %14’lük kısmının kârda olduğu belirtildi. Tüm fiyat düşüşüne rağmen ise ADA balinaları, son 2 senedeki en büyük arzlarına ulaştılar!

Bir dönem müthiş bir yükseliş yakalayan ve piyasa değerine göre en büyük kripto paralar arasında BNB’yi bile geride bırakarak 3. sıraya yerleşen Cardano (ADA), birçok kripto para gibi düşmeye devam ederken yatırımcılarını da üzüyor.

%82’lik bölüm zararda!

IntoTheBlock adlı kripto para analitik firmasının son araştırmasına göre Cardano yatırımcılarının yüzde 82’lik kısmı şu an zarar etmiş durumda. Sadece yüzde 14’lük kısım kâr elde ederken, %3’lük bölüm ise kâr-zarar eşiğinin ortasında bulunuyor.

%76 son 1 yılda aldı

Araştırmada ilginç birçok veri yer alırken bunlardan bir tanesi de, yatırımcıların büyük bölümünün alımlarını boğa sezonunda, fiyatlar ciddi şekilde yükselmişken yapmış olmaları… Şirketin verdiği bilgiye göre, ADA yatırımcılarının yüzde 76’sı token’larını son 1 yılda aldılar. Yüzde 12’lik kısım ise son 1 ayda alım yaptı. Yüzde 11’lik kısım 1 yıldan önce alım yapanlar yani boğa sezonu öncesi yatırım yapıp, “hodl edenler” grubuna dahil oldu.

Cüzdan sayısında büyük artış

Bitcoin’deki düşüş tüm kripto para piyasasına yansırken, Cardano’daki büyüme ise dikkat çekiyor. Geliştirici şirket IOG’nin CEO’su olan Cardano kurucusu Charles Hoskinson’ın Cardano odaklı birçok anlaşmaya imza attığı 2021 yılında Cardano cüzdan sayısında da büyük artış görüldü. Aralık 2020’de 186 bin olan toplam cüzdan sayısı, 2022’nin ilk çeyreği itibariyle 3.2 milyon gözüküyor.

ADA cüzdan sayısı yılbaşından bu yana bile 500 bin adet artmış durumda ve bu cüzdanların 453 bini 2022’nin il çeyreğinde oluşturuldular.

ADA balinaları alım yaptı

Zincir üstü veri platformu Santiment’in rakamlarına göre ise, ADA tüm zamanların en yüksek seviyesinden ciddi şekilde düşmesine rağmen, 10 milyondan fazla token tutan balinalar da, son iki senedeki en yüksek arzlarına ulaştılar ve toplam arzın şu an %46.6’sına sahipler.

Kraken raporu: ADA’da gelecek parlak

Kraken’in Mart 2022 kripto raporunda ise, zincir üstü göstergeler ADA’ya yönelik talebin sürekli olarak artması nedeniyle bu token için gelecek beklentilerinin parlak olduğu belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.