Bitcoin için alım fırsatı mı? Analistler yanıtladı

Çin’den gelen destek paketi açıklamasının ardından 39 bin dolar seviyesine düşmesine rağmen aynı gün 41 bin 500 doları da aşan Bitcoin için uzmanlar da kısa vadede yükseliş beklentisi içine girdi. Hedef olarak ise 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde olan 51 bin dolar seviyesi gösterildi.

Bitcoin dün tekrardan güçlü bir sıçrama yaptı ve 41 bin 500 doların da üzerine çıkmayı başardı. Bloomberg’in görüşlerini aldığı uzmanlar ise kısa vadede dâhi yükseliş beklentisi içinde olduklarını söylediler.

“Diplerin yükselmesini bekliyoruz”

Fairlead Strategies kurucu ortağı olan Katie Stockton, takip ettiği teknik göstergelerin kısa vadede 51 bin dolara kadar yükseliş işaret ettiğini belirtti ve “Satışların sona ermesini ve dip seviyelerin gittikçe yükselmesini bekliyoruz” dedi.

Bu sene daha çok 35 bin dolar ile 45 bin dolar arasında sıkışan Bitcoin fiyatı, Mart sonunda 48 bin dolar seviyesine çıkmasına rağmen burada da tutunamamış ve Fed’in para politikasındaki sıkılaştırmayı artıracağı endişeleriyle yeniden sert bir düşüş yaşamıştı. En büyük kripto para Şubat ayında başlayan Rusya-Ukrayna savaşıyla da 34 bin dolara kadar düşmüştü.

Çin’den gelen açıklama Bitcoin’i yükseltti

Hisse senetleri piyasalarıyla olan korelasyon da sürekli tartışılırken ve son günlerde bu korelasyonun zirve yaptığı da görülürken, Asya hisse senetleri piyasalarından gelen haberler de Bitcoin’de yükseliş getirdi. Çin Devlet Konsey’nin, küçük ölçekli işletmeler ile endüstriyel şirketlere destek vereceğini belirttiği açıklamanın ardından Bitcoin’de yükseliş gelmişti.

“Dipten almak için fırsat gözüküyor”

Fundstrat teknik strateji başkanı Mark Newton da bu seviyelerin alım fırsatı olduğunu belirtti ve şu yorumu yaptı:

“Bitcoin, Ocak ayının başından bu yana önceki düşük seviyeleri test eden yaklaşık üç aylık bir trende kadar düştükten sonra şimdi ise yükseliş için fırsat kolluyor. Yükseliş gelecek hafta başlayabilir. İlk hedefler 43 bin 750 ve 44 bin 200 dolar olacaktır. Dipler alım fırsatı anlamında çekici gözüküyor”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.