Avalanche’ın geliştirici şirketi Ava Labs’e 350 milyon dolar yatırım

Avalanche blok zincirinin lider geliştiricisi Ava Labs’in 350 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığı belirtildi. Yapılan son yatırım şirketin değerini 5 milyar 250 milyon dolara çıkardı.

avax-avalance

Avalanche blok zincirinin baş geliştiricisi konumundaki Ava Labs şirketinin 350 milyon dolar yatırım aldığı iddia edildi. ABD medyasından Bloomberg’in, konuyla ilgili detaylı bilgi sahibi olan kişilere dayandırdığı haberine göre; şirket bu yatırımın ardından 5.25 milyar dolarlık değerlemeye ulaştı.

Bloomberg’in haberinde ayrıca detay veren kişilerin isimlerinin açıklanmasını istemediklerini çünkü yatırım turunun kamuya açık şekilde yapılmadığını belirtti.

Bilindiği üzere Avalanche, borş alıp verme uygulamalarından oyunlara kadar birçok platformda hızlı işlem süreleri ve az işlem ücretleriyle Ethereum ve Solana gibi “rakiplerine” alternatif olma yolunda ilerlemeye çalışıyor. Şu anda üzerinde çoğu oyun ve merkeziyetsiz finansla ilgili olan yaklaşık 250 uygulamanın çalıştığı Avalanche özellikle son 1 yılda ciddi bir büyüme kaydetti ve Mart ayında Barselona şehrinde yapılan organizasyonla da adından söz ettirdi.

Yapılan yatırımlar her sene arttı

Bilindiği üzere Ava Labs, 2019 yılında Andreessen Horowitz ve Polychain’den 6 milyon dolar, 2020 yılında Bitmain ve Galaxy Digital gibi sektörün bilinen şirketlerinin de katıldığı yatırım turundan da 12 milyon dolar toplamıştı. 2021 yılıyla birlikte kripto para evrenindeki ciddi büyüme Ava Labs’e de yansımış ve Polychain Capital ile Three Arrows Capital’ın liderlik ettiği fonlama turunda şirket 230 milyon dolar yatırım almıştı.

Ava Labs’in, kripto para piyasasının ciddi düşüşler yaşadığı ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para sıkılaştırma politikasını devam ettireceğini söylediği bir dönemde böylesine büyük bir yatırım alması da dikkat çekiyor. Haberin yazıldığı dakikalarda AVAX yaklaşık 81 dolardan işlem görürken, toplam piyasa değeri ise 21 milyar 800 milyon dolar civarında…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.