48 milyon istenen Jack Dorsey tweet NFT’sine 280 dolar!

Jack Dorsey’nin Twitter’daki ilk tweet’ini NFT olarak 2.9 milyon dolara satın alan ve geçtiğimiz günlerde 48 milyon dolara satışa çıkaran işadamı Sina Estavi’nin başlattığı açık artırma hayal kırıklığıyla sona erdi. Toplam 7 teklif gelirken 6 dolarlık öneri de şaşkınlık yarattı.

Twitter ve Block şirketlerinin kurucusu olan ve Bitcoin geliştirmeleriyle bilinen Jack Dorsey’nin Twitter’da 2006 yılında attığı ilk tweet’in açık artırmasına neredeyse yok denecek kadar az ilgi gösterildi.

6’dan 280 dolara kadar…

Geçen sene tweet’i 2.9 milyon dolara satın alan Malezya merkezli blok zinciri hizmet sağlayıcısı şirket Bridge Oracle’ın CEO’su Sina Estavi, geçtiğimiz günlerde bu tweet’i 48 milyon 750 bin dolara satışa çıkarmıştı.

Estavi, elde edeceği gelirin yarısını hayır kurumlarına bağışlayacağını söylemişti ancak yapılan açık artırmaya neredeyse hiç ilgi olmaması şaşkınlık yarattı. Dorsey’nin tweet’ine 6 dolar (0.0019 ETH) ilâ 280 dolar (0.09 ETH) arasında değişen 7 adet teklif gelmesi dikkat çekti.

Jack Dorsey, 2006 yılında Twitter tarihinin ilk tweet’ini atmış ve “Twittr’ımı kuruyorum” demişti. (“just setting up my twttr”)

Dorsey'in satışa çıkardığı Twitter'ın ilk tweet'i

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.