USDC ihraççısı Circle, ABD’de banka lisansına başvuracak

Hızlı bir büyüme yaşayan ve ihraç ettiği USDC sabit coin’i 50 milyar dolar piyasa değerine ulaşan Circle şirketi, Ağustos ayında açıkladığı ticari banka olma plânları konusunda somut adım atmaya hazırlanıyor. Şirket CEO’su Jeremy Allaire kısa süre içinde ABD’de bir banka gibi hizmet verebilme lisansı almak için başvuracaklarını belirtti.

İkinci en büyük stabil coin olan USDC’nin ihraççısı Circle şirketi, ABD’de banka olma hayallerini gerçeğe dönüştürme yolunda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. ABD Medyasından Bloomberg’e konuşan Circle CEO’su Jeremy Allaire, kısa vadede banka lisansı almak için başvurmaya hazırlandıklarını söyledi.

“Yakın zaman içinde olacağını umuyorum”

Bloomberg haberinde, finans dünyasını regülatörlerin her geçen gün kripto para şirketleri için daha da zorlaştırmasına rağmen Circle’ın geri adım atmadığını belirtirken, Allaire de Ağustos’tan bu yana yapılan görüşmelerin durduğunu aktardı.

Allaire ayrıca başvuruyu yapacakları zamanla ilgili de bilgi vermedi ve sadece “Yakın zaman içinde olacağını umuyorum” demekle yetindi.

Circle’ın çıkardığı USDC’nin piyasa değeri, açıklamanın yapıldığı Ağustos ayında 27 milyar dolardı ancak bugün ise bu rakamın neredeyse iki katı olan 50 milyar dolar civarında…

Hatırlanacağı üzere, ABD’de bu lisansı veren Para Kontrol Ofisi (OCC), daha önce Anchorage şirketi başta olmak üzere bazı kripto para saklama hizmetleri sunan şirketlere ulusal kripto para bankası onayı vermişti. Dolara endeksli bir kripto para çıkaran Circle’e aynı onayın verilmesinin etkileri ise kripto para endüstrisi açısından çok daha büyük olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.