Tether’den tartışılan konuda önemli adım: Ticari senet oranı azaltılıyor

İhraç ettiği USDT’leri hangi varlıkların desteklediği konusu uzun zamandır tartışılan Tether şirketi, elindeki ticari senetleri azaltma yoluna gittiğini duyurdu. Açıklama şirketin finans yöneticisi Paolo Ardoino’dan gelirken, 2016’dan beri CFO olan yönetici, şirketin rezervlerindeki ticari senet oranını son çeyrekte dâhi yüzde 21 indirdiklerini belirtti.

Tether şirketinin finans yöneticisi olan Paolo Ardoino, Paris Blok Zinciri Haftası’nda ABD medyasından CNBC’ye konuştu ve şirket rezervlerindeki ticari senetleri hızla azaltmaya devam edeceklerini söyledi.

“New York başsavcılığına her çeyrek bilgi veriyoruz”

Şeffaflık konusuna önem verdiklerini ve Tether topluluğunu dinlemeye devam ettiklerini belirten Ardoino, sadece son çeyrekte ellerindeki ticari senetleri %21 oranında azalttıklarını ancak bu konuda durmayacaklarını ve sürekli olarak New York başsavcılığına da bilgi verdiklerini söyledi:

“Son dönemde şeffaflık konusunda ciddi adımlar attık ve özellikle rezervlerimizdeki ticari senetlerimizi de azalttık. Her çeyrekte düzenli olarak New York’taki başsavcıya da bilgi vermeye devam ediyoruz. Fitch de bizim şeffaflığımızı öven bir rapor yayımladı. Sadece son çeyrekte ticari senet oranımızı %21 azalttık. Biz Tether topluluğunu dinlemeye devam ediyoruz. Ticari senet azaltmalarımız da bitmedi, devam edecek. Buradan gelen para da ABD devlet tahvillerine gidecek”

Tether gibi, şirketin yakın bağlarının olduğu Bitfinex kripto para borsasının da finans yöneticisi olan Ardoino’nun New York başsavcılığına bilgi verdiklerini söylemesinin ayrı bir önemi de var. Bilindiği üzere iki şirket, 2 yıldan fazla süreden bir dava sonucunda 18,5 milyon dolarlık (toplamda 37 milyon dolar) ceza almışlar ve New York bölgesindeki faaliyetlerine yasak getirilmişti. Merkezi Hong Kong’da bulunan Tether şirketi, son yıllarda elindeki USDT’lerin yeterli derecede nakit karşılığı olmadığı konusunda eleştiri alıyordu.

Özellikle Çin’in emlak devi Evergrande’nin iflas etme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bir dönemde Tether’in elinde de önemli miktarda Evergrande senetleri olduğu iddia edilmişti. Tether şirketi bu iddiaları reddederken elinde hangi şirketlerin ticari senetlerinin olduğunu ise açıklamamıştı.

“Sitede zaten birçok detay var, dahası da gelecek”

CNBC muhabirinin, hangi ticari enetlerin tutulduğunun hala net şekilde ortada olmaması hakkında da soru yönelttiği Ardoino’nun bu konuda net cevap vermemesi de dikkat çekti:

“Şeffaflık konusundaki yolculuğumuz hala bitmedi. Tether topluluğunun bunu anlamasını istiyorum. Tether’in yeni websitesine de bakarsanız zaten orada yeni birçok bilginin de olduğunu göreceksiniz. Bunların üzerine de daha fazla ekleme yapmayı plânlıyoruz”

Ardoino Bitcoin fiyatının ise sene sonu 50 bin doların üzerinde olacağını tahmin ettiğini de belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.