Coinbase’de “insider trading” mi var? 400 binlik erken alım!

Bir Ethereum cüzdanı, Pazar günü Coinbase borsasının listeleme için inceleme yaptığını açıkladığı token’lardan 400 bin dolarlık alım yaptı. Cüzdan sahibinin, borsa bu listeyi açıklamadan önce alım yapması soru işaretleri yarattı. Token’lardaki %42’lik artış da dikkat çekti.

coinbase

Dünyanın en büyük borsalarından biri olan Coinbase’in geçtiğimiz günlerde, borsada listeleme konusunda inceleme yaptığını açıkladığı token’lardan, bir Ethereum cüzdanının ciddi şekilde alım yaptığı ve alımın Coinbase’in duyurusundan kısa süre önce geldiği ortaya çıktı. Bu önemli bilgiyi takipçilerine aktaran ise Twitter’da 650 binden fazla takipçisi olan “Cobie” takma adlı hesap oldu.

3 dakika önce alımları bitirdi, %42 kâr etti

Buradaki ilginç noktalardan biri ise kullanıcının token alımlarını, Coinbase listeyi açıklamadan sadece 3 dakika önce tamamlamış olması… Cüzdan sahibinin, sadece Coinbase’in açıkladığı listedeki token’lardan alması, onun bu konu hakkında ciddi bilgi sahibi olduğuna kesin gözüyle bakılmasına neden oluyor. Kullanıcı ayrıca 400 bin dolar yatırdığı token’lardan da 24 saatte çok ciddi bir kâr elde etti. Token’ların toplam değeri 572 bin dolar oldu ve kısa sürede %42 kâr oranı yakalandı.

11 saat içinde kullanıcının token başına yaptığı harcamalar ise şu şekilde:

KROM – 88 bin dolar
DFX – 80 bin dolar
RADAR – 72 bin dolar
RAC – 70 bin dolar
NDX – 64 bin dolar
PAPER – 27 bin dolar

Coinbase blog paylaşımının ardından, bu token’ların her birinin fiyatı önemli ölçüde arttı. Salı öğleden sonra KROM %40, DFX %42, DappRadar %53, RAC %22, Endeks %43 ve Paper %63 yükseliş yaşadı.

Öte yandan hatılatmak gerekir ki, bu coin’ler Coinbase borsasında listelenmiş değiller ve listelenmeleri de garanti değil. Borsa coin’leri listeleme amacıyla incelediğini açıklamıştı ancak bu bile, değer artışı için yeterli bir sebep oldu.

OpenSea’de de benzer olay yaşanmıştı

Hatırlanacağı üzere benzer bir olay en büyük NFT platformu OpenSea’de de yaşanmış ve ürün yöneticisi olan Nate Chastain için, bazı NFT’ler herkese açılmadan önce içeriden aldığı bilgilerle fiyat konusunda manipülasyonlar yaptığı iddiaları ortaya atılmıştı. İddialar ekran görüntüleriyle desteklenince Chastain istifa etmişti. Daha sonra ise OpenSea de yaşananları kabul etmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.