600 milyonluk hedefle başlayan Pantera Capital fonu, 1.3 milyarı geçti

Yönetimi altında yaklaşık 6 milyar dolarlık varlık bulunan kripto para odaklı yatırım firması Pantera Capital, Pantera Blockchain Fund adındaki ilk blok zinciri fonunu 3 ilâ 4 hafta içinde tamamlamayı hedeflediğini açıkladı. Şirket, fonu 1,3 milyar dolarlık taahhütlü sermaye ile kapatmayı plânlıyor. İkinci blok zinciri fonu da sırada…

ABD merkezli kripto para yatırım ve varlık yönetim firması Panetra Capital, Kasım ayında başlattığı ve 600 milyon dolar hedef koyduğu Pantera Blockchain Fonu’nu 1.3 milyar dolar ile tamamlamayı hedeflediğini açıkladı. Yatırımcılarla yapılan ortak çevrimiçi toplantıda verilen bir başka bilgiye göre de şirket fonu 3 ilâ 4 hafta içinde tamamlamayı plânlıyor.

Hatırlanacağı üzere şirket yatırım taahhütlerinin geçtiğimiz ay 1 milyar dolar seviyesini de aştığını duyurmuştu. Fonun başlatıldığı Kasım ayı, kripto para yatırım araçlarına adeta para aktığı ve üst üste rekor kıran rakamların elde edildiği bir dönemdi. Aynı dönemde kripto para ve Web3 yatırımlarına odaklanan bir başka firma olan Paradigm da 2.5 milyar dolarlık bir fon başlatımıştı.

İkinci blok zinciri fonu da geliyor

Pantera ayrıca yatırımcılarla yapılan toplantıda, kısa dönem yol ahritasını da açıkladı ve ikinci blok zinciri fonu için de 2023 yılını gösterdi. Panetra’da portföy yönetiminden sorumlu olan yönetici Franklin Bi, yeni fonun da bir öncekiyle benzer hedefler koyacağını ve bunların erken dönem yatırım anlaşmaları, özel token’lar ve girişim sermayelerini içereceğini söyledi:

“İkinci blok zinciri fonundan sonra ise, daha büyük, daha çeşitlendirilmiş ve muhtemelen uzun dönemli bir büyüme stratejisine sahip olan bir fon ile geri geleceğiz. Burada koyduğumuz zaman hedefi ise 2024 diyebiliriz”

Pantera tarafından düzenlenen yatırım toplantısının ise geçtiğimiz hafta açıklanan ve daha büyük olmasının yanında getiri sağlayan şirketleri hedefleyen 200 milyon dolarlık yeni Pantera Select adlı fon için yapıldığı belirtildi.

Select Fonu için de bir değerlendirme yapan şirket fonun Panetra’nın; Bitcoin Fonu, Erken Dönem Token Fonu, Liquid Tpken Fonu ve Blok Zinciri Fonu’ndan sonraki 5. fonu olduğu bilgisini verirken, bu fonun diğerlerine oranla daha küçük ancak hedefi belli ve tipik bir büyüme fonuna oranda daha şirket odaklı bir fon olduğu kaydedildi. Şirketlerin fona dahil olmaları için 1 Mayıs’a kadar süreleri bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.