USDC’nin şirketi Circle’a 400 milyon dolar yatırım

En büyük ikinci sabit coin olan USDC’nin ihraççısı olan Circle, içinde BlackRock ve Fidelity’nin de olduğu dünya devi şirketlerden toplamda 400 milyon dolara varan bir yatırım aldı. Yönetimi altında 10 trilyon dolar değerden fazla varlık bulunan BlackRock, yatırımının dışında Circle ile stratejik bir ortaklık da kurdu.

50 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük ikinci sabit coin olan USDC’nin ihraççısı olan ABD merkezli Circle şirketi 400 milyon dolarlık yatırım aldığını açıkladı. Yatırım yapan şirketler arasında dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan ve yönetimi altında 10 trilyon dolardan fazla varlık bulunan BlackRock da bulunuyor. Kripto para yatırımlarıyla bilinen Fidelity, Marshall Wace LLP ve Fin Capital diğer yatırımcılar arasında yer alıyor.

BlackRock yatırımdan fazlasını verecek

Kurumsal yatırımına ve USDC’nin nakit rezervlerinin birincil varlık yöneticisi olma görevine ek olarak BlackRock şirketi, Circle ile daha geniş stratejik bir ortaklık da kurdu. Anlaşmanın içinde USDC için sermaye piyasası uygulamalarını araştırmak da bulunuyor.

USDT ile aradaki farkı kapatıyor

Son dönemde lider sabit coin olan USDT ile arasındaki farkı kapatan ve en hızlı değer kazanan dijital paralardan birisi olan USDC’ye artan seviyede talep olması Circle’ın büyümesindeki en büyük sebeplerden biri olarak gösteriliyor. Tether şirketinin ihraç ettiği USDT’nin piyasa değeri şu anda 82 milyar dolar değerinde.

“Küresel dönüşümün merkezindeyiz”

Yatırımla ilgili açıklamalarda bulunan Circle CEO’su ve kurucu ortağı Jeremy Allaire, dolar bazlı dijital paraların küresel dönüşümü sağladığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“USDC gibi dijital dolar paraları şu anda yaşanan dijital dönüşümü tetikliyor. Circle’ın teknolojik altyapısı da bu değişimin tam merkezinde yer alıyor. Bu fonlama turu, Circle’ın büyümesini bir sonraki seviyeye taşıyacaktır. BlackRock’u şirkete stratejik bir yatırımcı olarak almak bizi özellikle memnun etti…”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.