Kucoin, oyun içi NFT’leri milyonlarca kullanıcısına sunmak için KuCoin IGO’yu başlattı

Lider küresel kripto para platformu KuCoin, 8 Nisan’da NFT platformu KuCoin IGO’yu açtı. KuCoin IGO’ya gelen ilk proje Pikaster olurken, yine 8 Nisan’da açıklanan NFT satışının katılım detaylarının ardından, ilk tur satışı da dün TSİ 15’te başladı.

KuCoin borsası, blok zinciri yapısındaki oyun, metaverse ve Web3 sistemini büyütmeye destek vermek için çalışmaktadır. Bilindiği üzere oyun sektörü ve NFT’ler geleceğin sanal dünyasında büyük bir role sahip olacaklar. KuCoin şu anda, KuCoin IGO NFT platformu vasıtasıyla IGO’lara yani “Initial Gaming Offerings” olarak da bilinen tekliflere yatırım yapmaktadır.

Yeni NFT platformu sayesinde, dünya çapındaki KuCoin kullanıcıları oyun içi NFT’lere özel erişim sağlama fırsatı buluyorlar. Platformla birlikte kullanıcılar merkezi bir yapıyı kullanarak, NFT varlıkları satın alma, onlara yatırım yapma ve onları cüzdanlarına çekme işlemlerini sorunsuz şekilde yapabilecekler. Buna ek olarak KuCoin IGO kullanıcıları, borsa üzerinde kendi NFT’lerini yönetebilir ve hem tecrübesiz hem de deneyimli kullanıcılar, ‘hepsi bir arada’ çözüm odaklı bu sistemde yer alabilirler.

Ayrıca oyun geliştiricileri ve yaratıcıları da KuCoin IGO sayesinde kendi eserlerini ve ürünlerini birçok şekilde kitlelere sunabilirler.

Metaverse’ün gelecekte bir yaşam biçimi olacağını belirten KuCoin CEO’su Johnny Lyu ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Metaverse, günümüz en heyecan verici unsurlarından bir tanesi… Gelecekte yeni bir yaşam tarzına dönüşecek. Meta, Amazon ve Tencent gibi şirketlerin yanında Elon Musk gibi varlıklı iş insanları bu sektöre para, teknoloji ve yetenek yatırımı yapıyor. Dolayısıyla bu endüstrinin, gerçekten eşsiz bir deneyim sunan tarihi bir trend olacağı net şekilde ortadadır. Metaverse dünyasına giren en belirgin unsurlar ise GameFi ve NFT’ler olacak. Bu yüzden KuCoin olarak IGO platformunu başlattık. KuCoin’in IGO’su aracılığıyla Web3.0’ın gelişimini güçlendirmeyi, daha iyi GameFi projeleri üretmeyi ve NFT’ler yaratmayı ve tüm endüstrinin gelişimine yardımcı olmayı umuyoruz.”

KuCoin IGO’daki ilk onaylanmış proje Pikaster’dır. Bir GameFi projesi olan Pikaster, NFT’lerden oluşan kartlar savaştırıldığı ve “Gerçekten-oyna” ve “Gerçekten-kazan” deneyimlerinin yaşandığı bir oyundur. Oyuncular, oyun içi yenilikçi ürün özelliklerine ulaşarak, çok önemli bir oyun tecrübesine sahip olacaklar ve bu deneyim sayesinde cazip finansal teşviklere ulaşabilecekler.

Pikaster’in pazarlama yöneticisi olan Luffy ise, KuCoin’in her zaman teknolojiyi yakından takip eden bir şirket olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“KuCoin her zaman büyük hedefleri olan bir şirket oldu ve her zaman geleceğe yönelik olan değişiklikleri yakından takip ediyorlar. Aynı zamanda KuCoin, topluluğun isteklerine de büyük değer veriyor. Bu da bizim felsefemizle asla çelişmiyor. Hatta yan yana duruyor. Bu yüzden KuCoin ile işbirliği yapmayı ve ilk proje olarak IGO’yu başlatmayı düşündük. Kararımızın doğru olduğunu da gördük. Pikaster olarak endüstriye, hem oyun hem de getiri elde etme bakımından birçok yeni değişiklik getirme konusunda kendimize güveniyoruz. Bu yüzden kendimize ‘Gerçekten oyna ve Gerçekten Kazan’ diyoruz.”

Pikaster’in; kâr bölüşme sistemi, oyun içi cüzdan ve çok oyunculu oyun modelinden oluşan 3 token ekonomisi modeli bulunmaktadır. Oyun Metaland tarafından geliştirilmiş olup, KCC (KuCoin Topluluk Zinciri) blok zincirini kullanmaktadır. KuCoin ayrıca, yatırım kolu olan KuCoin Ventures vasıtasıyla Mart 2022’de Pikaster’e yatırım yapmıştır.

KuCoin hakkında

Eylül 2017’de faaliyetlerine başlayan KuCoin, 600’den fazla dijital varlık için küresel bir kripto para borsasıdır. Şu anda dünya çapında 207 ülke ve bölgede 10 milyondan fazla kullanıcısına spot alım-satım, marjin alım-satım, P2P itibari para alım-satım, vadeli işlem alım-satım, staking ve borç alma/verme hizmetleri sunuyor. KuCoin, 2018 yılında IDG Capital ve Matrix Partners’tan A turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. CoinMarketCap’e göre KuCoin şu anda en iyi 5 kripto para borsasından biri olarak gösteriliyor ve günlük hacim bazında genellikle bu 5 borsa arasında ilk 3’te yer alıyor. Ayrıca Forbes tarafından KuCoin, 2021 yılının en iyi kripto para borsalarından biri olarak seçildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.