Kraken CEO’su Powell’dan sert açıklama: Ofisimizi kapattık!

Bitcoin başta olmak üzere kripto paralara verdiği destekle bilinen ve Bitcoin almanın son dönemin en iyi yatırımı olduğunu iddia eden Kraken borsası CEO’su Jesse Powell, borsanın San Francisco’daki ana ofisini şehirdeki suç oranının ciddi şekilde artması üzerine kapattıklarını söyledi. Powell, bölge savcısının uygulamalarına da sert tepki gösterdi.

 
 
 
 

ABD merkezli Kraken borsası San Francisco’daki ana merkezini kapattığını açıkladı. Konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan borsa CEO’su Jesse Powell, kapatma sebebi olarak şehirdeki suç oranlarının her geçen gün daha da artmasını ve çalışanların ofis gidiş ve dönüşlerinde uğradıkları saldırıları gösterdi.

Bölge savcısının suç ve suçlular konusunda uyguladığı politikaların kaosu daha da derinleştirdiğini belirten Powell’ın konuyla ilgili yayımladığı açıklama şu şekilde:

“Birçok çalışanımızı ofis yolunda taciz edilmesi, saldırıya uğraması ya da soyulması yüzünden San Francisco’da Market Street’te bulunan ana ofisimizi kapattık. Birçok iş ortağımız da bu tür saldırıların mağdurları oldukları için ofisimize gelmekten korkmaya başladılar. Şehirde şu anda suç, aklı sağlığını kaybetme ve uyuşturucu suistimali had safhaya ulaşmış durumda…San Francisco bilinen bir şehir olduğu için rakamlar olduğu gibi gösterilmiyor. Polis daha önce yakaladığı saldırganları onlarca kez daha yakalamak zorunda kalıyor. Bunun sebebi ise bölge savcısı Chesa Boudin’in ‘yakala ve bırak’ programıdır. Bu program yüzünden önlenebilecek birçok cinayet olayı yaşanmıştır ve masum insanlar hayatlarını kaybetmişlerdir. San Francisco şu an güvenli bir şehir değil ve vatandaşların haklarını, suçluların üzerinde tutan bir savcı gelinceye kadar da olmayacak.”

ABD’nin batı yakasındaki Kaliforniya eyaletinin en pahalı ve vergi oranlarının en yüksek olduğu şehri olan San Francisco’da özellikle pandeminin ardından suç oranında ciddi bir artış yaşanmıştı. Şehirde, sokak ortasındaki cinayetlerin yanısıra özellikle araba hırsızlığı ve evlerde yaşanan hırsızlık olayları da rekor seviyeye ulaştı. San Francisco ayrıca ABD’de ev kiralarının da en yüksek olduğu şehirlerden biri konumunda…

 
 
 
 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.