Elon Musk, Twitter çalışanları ile toplanacak

Twitter’ın en büyük hissedarı ve yönetim kurulu üyesi olan Elon Musk, Twitter çalışanlarıyla bir soru-cevap oturumunda bir araya gelecek.

Twitter’ın yönetim kuruluna giren Elon Musk, bunun çalışanlar arasında yarattığı endişelerin ardından Twitter çalışanlarının sorularını yanıtlayacak.

Bir Twitter sözcüsü, dün yaptığı açıklamada, Musk’ın Twitter CEO’su Parag Agrawal ile soru-cevap oturumu yapacağını ve Twitter çalışanlarının burada her şeyi sorabileceğini söyledi.

Agrawal’dan şirket personeline gönderilen e-postada, “Yönetim kurulu duyurumuzun ardından birçoğunuzun Elon Musk hakkında farklı türde soruları oldu ve bu soruları ona sormanızı rica ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Twitter, Salı günü yaptığı açıklamada, Musk’ın şirketin yüzde 9.2’lik hissesini satın almasının ardından yönetim kuruluna katılacağını duyurmuştu.

Twitter’ı eleştiriyordu

Musk, Twitter’ın en büyük hissedarı ve yönetim kurulu üyesi olmadan hemen önce Twitter’ı ifade özgürlüğünü konusunda eleştirmiş ve “İşleyen bir demokrasi için ifade özgürlüğü şarttır. Twitter’ın bu ilkeye sıkı sıkıya bağlı olduğuna inanıyor musunuz?” diye sormuştu. Bir başka tweet’te ise Twitter’ın algoritmasının açık kaynak olması gerektiğini savunmuş, mühendislik kaynaklarının NFT profil resimleri gibi bir özelliğe harcanmasına da karşı çıkmıştı.

Dogecoin ile ilgili bir şeyler olacak mı?

Öte yandan Elon Musk’ın Twitter’ın yönetim kuruluna dahil olması sonrası merak edilen bir diğer konu da Dogecoin ile ilgili bir şeyler olup olmayacağı. Bilindiği üzere Musk, açık bir Dogecoin destekçisi. SpaceX şirketinde ödeme olarak DOGE kabulünün yanı sıra DOGE-1 adında bir uzay görevi de planlanmıştı. Halihazırda Bitcoin ve Ether ile bağış yapmayı destekleyen Twitter’ın bunu Dogecoin’e genişletip genişletmeyeceği merak ediliyor. Henüz bu anlamda bir gelişme için erken olsa da Musk’ın Twitter hamlesi, şimdiden Dogecoin fiyatına olumlu yansıdı.

Fotoğraf: Flickr/Thomas Hawk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.