Bitcoin konferansındaki 1.5 tonluk boğanın hikayesi ortaya çıktı

On binlerce katılımcı ağırlayan ABD’nin Miami şehrindeki Bitcoin 2022 etkinliğinde büyük ilgi gören boğa heykelinin hikayesi ortaya çıktı.

Wall Street’teki iconic Charging Bull’dan esinlenerek oluşturulan Miami Bull, ABD merkezli aracı kurum TradeStation’ın desteğiyle yapıldı.

Transformers sanatçısıyla çalıştılar

Heykelin önünde Miami Belediye Başkanı Francis Suarez ile birlikte poz veren ABD merkezli aracı kurum TradeStation’ın yöneticilerinden James Putra, Insider’a verdiği demeçte, “Amacımız, heykelin Miami fintech ve kripto sektörünün sembolü olması ve burayı küresel sahnede taçlandırmaya yardımcı olmaktı.” dedi. Yaklaşık sekiz ay önce çalışmalara başlayan Putra ve arkadaşları, heykelin tasarımı için “Transformers” serisindeki çalışmalarıyla tanınan ödüllü Furio Tedeschi de dahil olmak üzere bir grup stratejist ve sanatçıyla anlaştılar.

3.5 metre ve 1.5 ton

Putra, yaklaşık 3.5 metre uzunluğunda ve 1.5 ton ağırlığında olan Miami Boğası için ne kadar harcama yapıldığını ise paylaşmadı fakat aldıkları “şoke edici” faturalara rağmen topluluğa böyle bir hediye vermenin buna değer olduğunu dile getirdi.

Heykelin bundan sonraki yeri, TradeStation’ın 50 bin dolar tohum finansmanıyla öğrencilerin yönettiği bir kripto para yatırım fonu oluşturmasına yardımcı olduğu Miami Dade Koleji olacak.

Son iki senede Miami şehri, kendini yeni nesil finansın merkezi olmaya adadı. Belediye başkanı Suarez, maaşının bir kısmını Bitcoin ile alacağını söylerken ayrıca Miami Coin’i de piyasaya sürdü. Bununla belediyeye ek gelir yaratmayı hedefleyen Suarez’in girişimleri sayesinde Miami bölgesine kripto para yatırımları arttı. Şehirde kripto para girişimlerine yapılan yatırımlar, 6 milyon dolardan 745 milyon dolara yükseldi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.