Libra’nın Çıkmasının Nedenleri?

Şimdi bu arkadaşlar demişlerki Dünya üzerinde bazı insanlar var fakat banka hesapları yok. Ancak teknoloji gelişti, hemen herkeste akıllı telefon mevcut. Bir araştırma yapmışlar yaklaşık 1,7 milyar insanın hiç banka hesabı, kredi kartı vs. yokmuş. Sonra bunlar arasında da bir araştırma yapmışlar ve yaklaşık 1 milyarlık bir insanın cep telefonu kullandığını farketmişler. Hatta bunların yarısının internet kullanıcısı olduğunu görmüşler.

Şu anki bankaların sağladığı hizmet, internet öncesi telefon şirketlerininki gibi demişler. Ben buna katılıyorum mesela, bundan yıllar önce 1 tane sms için 2 kontör gidiyordu hatırlayanlar vardır. Yurtdışına 4 kontör gidiyordu ve pahalıydı. Şimdi mesela whastapp’tan ücretsiz şekilde dünyanın her yerine mesaj gönderebiliyoruz. Bankaların şu anki durumu da bu, eft yapacağız mesela ne kadar 8-10 lira, şu parayı geçerse şu kadar artar. Swift yapsak zaten banka hesabı değil pavyon hesabına dönüyor.

Bu arkadaşlar diyor ki tamam bak artık teknoloji gelişti, hem daha ucuz, hem daha güvenli para gönderme alma işlemleri sağlanabilir.

Libra bilgilendirme sayfasında çok güzel birşey yazmışlar. Dünya’nın neresinde olursanız olun, daha az parası olanlar hep finansal hizmetlerde daha fazla ücret ödüyorlar demişler.

Biz blockchain kullanacağız çünkü merkezsiz, herhangi bir işletme ya da kişiler tarafından kontrol edilemiyor, internet bağlantısı olan herkes tarafından erişilebiliyor ve yüksek şifreleme teknolojisiyle korunabiliyor demişler.

Fakat mevcut blockchain kullanan kripto paraları ana akım kabul etmedi demişler. Bunun sebebi de fiyatlarının çok değişken olması olarak söylemişler. Mesela sözlüklerde de görüyoruz bitcoin balonu patladı, zıpladı vs. Bunun sebebi fiyatın çok değişken olmasıdır. Manipülasyonları önlemek için regülatörler ve uzmanalarla işbirliği yapacaklarını söylemişler. Bu şekilde güvenilir, sürdürülebilir bir sistemin temelini oluşturmanın tek yolu olduğuna inandıklarını belirtmişler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.