Libra Coin Destekcileri

Dünya gerçekten güvenilir bir internet parasına ihtiyaç duyuyor. “the internet of money” demişler kendi tabirleriyle. Yani “internet’in parası”.

Finansal varlıklarınızı mobil cihazınızda güvenceye almak zor şekilde olmamalıdır. Parayı tüm Dünya üzerinde gezerken cebinizde taşımak, nerede yaşıyorsanız, ne yaparsanız, ne kadar kazansanızda kısa mesaj göndermek ya da bir fotoğraf paylaşmak kadar kolay ve maliyetli olmalıdır.  Artık bunu sağlayabilecek yeni nesil bir dijital para oluşturmanın zamanı geldi. Libra coin’in misyonu tüm insanları kapsamaktır ve üç bölümden oluşmaktadır;

  1. Güvenli, ölçeklenebilir ve güvenilir bir blok zinciri üzerine kuruludur;
  2. Kendine içsel bir değer vermek için tasarlanmış bir varlık rezervi ile desteklenir;
  3. Ekosistemi geliştirmekle görevli Bağımsız Libra Birliği (Libra Association) tarafından yönetilmektedir.

Libra para birimi “Libra Blockchain” üzerinde inşa edilmiştir. Bu yazılım da açık kaynak kodlu olarak herkese açıktır. Akıllı telefonların ve kablosuz iletişim için olan teknolojiler ilerledikçe daha fazla insan Libra’ya erişebilecektir. Libra blockhain sıfırdan yazılmaya başlanmıştır. Teknik makale ve kodlara ulaşmak için https://libracointurkiye.com/ adresine göz atabilirsiniz.

Libra Birliği; İsviçre Cenevre merkezli, bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir organizasyondur.

Libra Birliği üyeleri, coğrafi olarak birçok ülkeden oluşmaktadır. Çeşitli sektörlerden şirketler, kar amacı gütmeyen kuruluşlardan ve akademik kurumlardan oluşacaktır. Libra Birliği tüzüğünün sonuçlandırılması ve tamamlanması üzerine “Kurucu Üyeler” şu şekilde olacaklar;

 

2020’in ilk yarısında 100’den fazla üye hedeflemektedirler.

Facebook ise diğer kurucu üyeler ile birlikte çalışarak Libra’nın oluşturulmasında kilit bir rol oynamıştır. Libra Birliği’nin henüz tüzüğü oluşturulmadığından 2019 yılında Facebook tarafından yönetilmesi daha sonra birliğin ortak kararlarının uygulanması öngörülmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.