Türk Lirası varlıklar, gelişen ülke piyasaları ile aradaki farkı kapattı. Btc Türki Lirası

Yılın son çeyreğinde sert düşüş yaşayan küresel piyasalar, 2019’a yükselişle başladı ve gerek Çin’in genişlemeci politikası gerekse ABD-Çin arasındaki görüşmelerin sürmesi korkuları azaltırken Fed’in daha yavaş faiz artıracağı ve ECB’nin de genişlemeci para politikasını bu yıl da sürdüreceği beklentileri gelişen ülke piyasalarındaki yükselişi hızlandırdı.

TL, 2019’a gelişen ülke kurlarındaki yükselişe karşın düşüşle başlarken borsa da geride kaldı, ancak bu haftaki fiyatlama ile TL varlıklar aradaki farkı neredeyse kapattı. Borsa ise bankacılık hisseleri öncülüğünde yükseliş yaşıyor.

TCMB’nin faiz değişimine gitmemesi ve bir sonraki toplantı için de indirim mesajı vermemesinin de desteğiyle USD/TRY kuru dün 5,3260’a kadar geriledi ve TL, dün en çok değer kazanan gelişen ülke parası oldu.

TL tarafında gelişen ülkelere oranla siyasi ve jeopolitik belirsizlik yüksek. Özellikle Suriye meselesinde ABD ile bir yandan uzlaşıp bir yandan ters düşmek piyasalarda temkinli duruşa neden oluyor. Şimdilik bu kanatta negatif bir haberin olmaması ile TL haftayı oldukça iyi geçiriyor.

USD/TRY kuru dün 5,38 desteği altını test ederken bugün ise tekrar 5,38’e yükseldi. Günlük kapanışların 5,38 üzerinde olmasıyla 5,47’ye doğru yükselişler devam edebilir.
Küresel piyasalara paralel toparlanma gösteren TL’nin içeriden de destek alması ile kurda yeniden 5,30 altına gerileme görülebilir, ancak beklentimiz düşüşlerin sınırlı kalması yönünde olurken dengelenmenin de 5,40 üzerinde oluşması yönünde.

Direnç seviyeleri 5,38 üzerinde 5,47 olurken 5,38 altında 5,27 destek konumunda.

Alıntı: investing

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.