Nasdaq yayımlanan VanEck’in Bitcoin analizi “2019’da kripto piyasası”

New York bazlı yatırım devi VanEck’in baş dijital değerler stratejisti , yatırımcıların dijital değerlere yatırım yaparken artık daha rahat olabileceklerini söyledi. Ayrıca gözetim ve bakım programlarında gelişmenin kripto endüstrisine özeni arttıracağını ekledi. Aynı zamanda vadeli işlemler ve borsa yatırım fonları gibi kripto 2.0 ürünleri, perakendeci ve kurumsal yatırımcıların kripto marketlere ulaşımını sağlamak için basit giriş noktaları sağlayacak.

“Yatırımcılar dijital değer market yapısında kesim köşeleri kabul etmiyorlar. Onlar markete çok sayıda gözetimcinin gelmesini bekliyorlar. Onlar sahip oldukları değerlerin güvende olmasını istiyorlar. Yani kötü amaçlı olmayan aktivitelerin gözetimin artmasıyla tonunun azalması anlamına geliyor. Ve açıkçası yatırımcıların büyük çoğunluğu zaten bildikleri sistemlerle, uygun bir şekilde değerlere yatırım yapmak istiyorlar.

Gurbacs’ın açıklamaları marketin 2018 kazasından toparlanmaya çalıştığı bir dönemde geldi. Birtcoin, değerini tüm zamanların en yükseğine göre %85 kaybettikten sonra sağlam bir yükseliş doğrulamasını başlatmada yetersiz kaldı. 3500$’da yatırımcılar Bitcoin markete girmeyi istemedi çünkü satış hareketinin Bitcoin’i 1500$’a düşürmesini bekliyorlardı. Cracked Market blogunda Jani Ziedens şunları söylüyor:

“Bitcoin mücadeleye devam ediyor ve 3000$ ortalarında. Eğer aşırı satış olursa şimdiye kadar zıplamış olacaktık. Bu uyuşukluk bize talebin hala inanılmaz derecede zayıf olduğunu ve satışın hala dip yapmadığını söylüyor.”

Yine de pozitif spekülasyon Bakkt’ın lansmanıyla devam etti ve Ocak ayında ayıların Bitcoin’i 3100$ altına çekmelerine mani oldu. VanEck’in kendi Bitcoin ETF uygulaması Şubat ayına kadar SEC’den onay bekliyor. Gurbacs’a göre eğer gerçekleşirse Bitcoin’e en azından 1 milyar dolar değerinde yatırım gerçekleşecek.

Önemli bilgi: Binance fiat kripto işlemleri başlattı

Aynı zamanda dünyanın 5. Değer yönetimi firması Boston bazlı Fidelity, kripto yatırımcıları için zaten girişimci düzeyinde gözetim çözümleri sunuyor. ItBit, Coinbase ve Winklevoss’un sahibi olduğu Gemini zengin yatırımcıya gözetim servisleri sağlıyor. Northern Trust, Goldman Sachs ve JP Morgan da kriptolar için kendi güvenli kasalarını geliştiriyorlar.

İlk kripto IPO’su

Gurbacs ayrıca 2019’un yerleşik kurumların genç kripto şirketleri ile birleşebilecekleri ya da onları bünyelerine katabilecekleri bir yıl olabileceğini de söylüyor.

2018’de çoğunlukla düzensiz ICO sahası, startupların yatırımlardan milyarlarca dolar kazanmalarına yardım etti. Bu şirketlerin çoğunluğu herhangi bir çalışan ürün tesliminde başarısız oldular. Böylece “kripto balonu patlaması” olarak nitelendirildi. Bu startuplara kısıtlama koyma konusunda kararlı olan regülatörlerle birlikte, onlar için tek çıkar yol akredite yatırımcılar vasıtasıyla fon arttırmaydı.

Gurbacs kripto startup sahasının ana sermaye peşinde koşarak daha organik bir şekilde büyüyeceğine inanıyor.

“Onların peşinden gidecekleri hedefi başarmaları daha kolay olacaktır. Böylece  ana akım finansörlerle birleşmek ya da sermaye arttırmak için bazı yollar bulacaklardır. Bu arada satın alma cephesi  bazı finansal servislerin, şirketlerin ve büyük tech firmalarının tekliflerini arttırmak için dijital değer ya da kripto şirketlerini  edindiklerini görecektir.”

Gurbacs genel olarak ilk lnsmanını 2019’da görecek olan IPO(Initial public offering) kanalının geniş olacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.