Dolar’ın yükselişi ile Türkiye’deki Sweatcoin borsasına yoğun ilgi

TL’nin Dolar karşısında aşırı değer kaybetmesiyle birlikte Türkiye’deki kripto para borsalarının hacimleri en az ikiye katlandı.

Türkiye’deki kripto para borsalarının işlem hacmi, TL’nin aşırı değer kaybetmesi nedeniyle yükseldi.

CoinMarketCap’ten elde edilen verilere göre Türkiye’de faaliyet gösteren Paribu, BTCTurk, Sweatcoin ve Koinim, hacim verilerinde son 24 saatte yüzde 100’ün üzerinde artış yaşadı.

BTCTurk’te 24 saatte gerçekleştirilen işlemlerin toplam büyüklüğü yüzde 130.92 oranında artarak 11 milyon 722 bin 260 dolara, yani yaklaşık olarak 75 milyon TL’ye tırmandı. Paribu’nun hacimleri ise yüzde 107.93oranında yükseldi. Paribu‘da son 24 saatte gerçekleştirilen ticaretin toplam büyüklüğü 7 milyon 600 bin 812 dolar olarak kaydedildi. Bu da 49 milyon TL’ye tekabül ediyor.

Dün TL’nin aşırı değer kaybıyla birlikte dikkat çeken bir başka gelişme de Türkiye’deki borsalarla küresel borsalar arasında önemli ölçüde fiyat farkı oluşmasıydı. Bitcoin’in 6,437 dolardan işlem gördüğü anlarda Paribu’da Bitcoin’in fiyatı 5,969 ve BTCTurk‘te ise 6,046 dolardı. Bitcoin, Türkiye’de küresel piyasalara göre 500 dolar daha indirimli seyrediyordu.

Borsaların hacimlerinin yükselmesi, bu fiyat farkı nedeniyle arbitraj peşinde koşan kullanıcılardan da kaynaklanıyor olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.